Lounais-Häme Forssan seutu

Hieman laskua Jokioisilla ja Tammelassa – Työttömyys pysytteli ennallaan seutukunnalla

Tilanne lähes sama kuin vuosi sitten heinäkuussa
Forssassa työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa 11,8, Humppilassa 10,6, Ypäjällä 8,1 Jokioisilla 8 ja Tammelassa 6,6. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssassa työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa 11,8, Humppilassa 10,6, Ypäjällä 8,1 Jokioisilla 8 ja Tammelassa 6,6. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun työttömyys pysytteli heinäkuussa viime vuoden tasolla. Työttömien osuus työvoimasta oli 9,8 prosenttia.

Jokioisilla ja Tammelassa työttömien osuus työvoimasta laski hieman. Forssassa ja Humppilassa työttömien osuus työvoimasta taas nousi heinäkuussa hieman vuodentakaisesta. Ypäjällä se pysytteli ennallaan.

Hämeen matalimmat työttömyysasteet olivat Lopella (4,7) ja Hausjärvellä (5,8) ja korkeimmat Lahdessa (14,1) ja Heinolassa (12,5).

Koko maakunnassa työttömyyden lasku oli nopeampaa kuin maassa keskimäärin. Myös nuorten ja yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski Hämeessä keskimääräistä nopeammin.

Hämeen ELY-keskuksen kuntien alueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä oli heinäkuun lopussa 18 578 työtöntä työnhakijaa. Se on 10 prosenttia ja 2 021 työnhakijaa vähemmän kuin kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden määrä TE-toimistossa sen sijaan kasvoi kesäkuusta 5 prosentilla ja 912 henkilöllä.

Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Työttömiä työnhakijoita oli Hämeessä heinäkuun lopussa 10,8 prosenttia eli 1,0 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli heinäkuun lopussa 16,8 prosenttia ja ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta 33,9 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli heinäkuun lopussa 4 922, mikä on 23 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 6 984 eli 10 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömistä työnhakijoista 14 prosenttia oli 60 vuotta täyttäneitä. Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 9 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten heinäkuussa.

Myös kokoaikaisesti lomautettujen ja lyhennettyä työviikkoa tekevien määrä on laskenut vuodentakaisesta.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE-toimistoon heinäkuun aikana 8 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

5.4.2020

Uusimmat