Lounais-Häme

Hieno taistelukaan ei auttanut Alkua – Honka nousi lopussa ohi

Asetelmat olivat etukäteen selkeät: Sarjassa toisena oleva Honka lähti otteluun suurena suosikkina pudotuspelipaikasta taisteleva Forssan Alkua vastaan.

Kotijoukkue antoi piut paut ennakkokaavailuille ja hallitsi peliä suurimman osan ajasta. Lopussa kuitenkin Alun korinteko tyrehtyi ja Honka ryhdistäytyi sen verran, että ennakkosuosikki käänsi pelin voitokseen. Loppulukemat kirjattiin vieraille 60-65.

Tappio tiesi Alulle sitä, että pudotuspelipaikka ei ole enää puhtaasti omissa käsissä. Kun pelaamatta on neljä kierrosta, Alku on kahden voiton päässä Kouvottarista ja käytännössä kahden voiton päässä myös EBT:stä.

-Peli kerrallaan mennään ja jokaista lähdetään voittamaan. Nyt keskittyminen käännetään sunnuntain Catz-peliin. Pelaajat taistelevat loppuun asti ja se on ainoa asia, mitä tässä vaiheessa voidaan tehdä, kommentoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku pelin jälkeen.

 

Alku aloitti pirteästi ja puolusti avausjaksolla hyvin. Vieraiden Saara Sandell heitti 10 pistettä, mutta muu joukkue jäi 7 pisteeseen. Vastaavasti kotijoukkueen oma heitto ei uponnut koko ottelun aikana toivotulla tavalla ja Alkukin jäi avausjaksolla 17 pisteeseen.

Toisen jakson aloitti Honka vahvasti ja repi runsaassa minuutissa kuuden pisteen eron, mikä olikin suurin Hongan johto koko pelissä. Alku kuitenkin kuittasi yhtä nopeasti samanlaisella runilla ja jatkoi koko jakson vahvaa peliä.

Taukoon mennessä Mia Loyd oli tehnyt 12 pistettä ja repinyt peräti 15 levypalloa Alun johtaessa 34-31.

 

Tauon jälkeen peli jatkui samoissa merkeissä, eli kumpikin joukkue heitti melko luokattomasti. Alku sai koko pelissä kolmoset sisään 12,9 prosentin tarkkuudella, 31 heitosta upposi ainoastaan 4. Honka sentään kiskoi 35 heitosta 7 sisään, eli joka viidennen, mutta kehumista siinäkään saldossa ei ole.

Kun peliä oli jäljellä alle viisi minuuttia, Alku meni seitsemän pisteen johtoon. Sen jälkeen kotijoukkue pelasi yli kaksi minuuttia tekemättä pistettäkään ja Honka vei pätkän 9-0. Kaksi minuuttia ennen loppua Alku nousi vielä kerran johtoon kaikkiaan 25 pistettä tehneen ja huikeat 24 levypalloa ottaneen Loydin kolmosella.

Viimeisen kahden minuutin aikana onnistui enää vierasjoukkue, ja Alun viimeinen yritys karahti Loydin muutama sekunti ennen loppua saamaan EU-virheeseen.

 

Kotijoukkueen leirissä parranpärinää aiheutti tuomarikaksikon hieman kyseenalaiset vihellykset, mutta valmentaja Rousku ei ainakaan ääneen lähtenyt tuomareita arvostelemaan.

-Pienestä tämä oli kiinni. Muutama heitto enemmän sisään tai muutama pallonmenetys vähemmän olisi riittänyt voittoon, Rousku harmitteli.

Vieraiden valmentaja Kimmo Kujansivu ei suurempia kehuja illan pelistä jaellut, mutta arveli omiensa olleen hieman onnekkaampia.

-Ei olisi ollut suuri vääryys, mikäli Forssa olisi voittanut, Kujansivu myönsi.

Vieraiden parhaana palkittu Heta Korpivaarakin kehui Alun esitystä, mutta löysi omasta pelistään paljon parannettavaa. Kotijoukkueen paras Mia Loyd puolestaan jakoi krediittejä omalle joukkueelleen kovasta taistelusta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti