Lounais-Häme

Hienolle kaudelle kruunu Raumalta - Ilvekselle menestystä tammelalaisopein

Tammelalaisen Tommi Reunasen luotsaama Tampereen Ilves voitti viikonvaihteessa Raumalla pelatun C-tyttöjen SM-turnauksen. Ilves voitti jännittävässä loppuottelussa Lahti Ringetten rangaistuslaukauksilla 2–1-lukemin. SM-pronssia turnauksessa otti Helsinki Ringette, joka löi pronssiottelussa naantalilaisen VG-62:n maalein 7–3.

Forssalainen FoPS sijoittui turnauksessa 14:nneksi. Lopputurnauksessa oli mukana 18 joukkuetta.

-Loppuottelu oli tiukka vääntö. Se meni rankkarikisaan asti ja ratkesi, kun meidän maalivahti torjui Lahti Ringetten yrityksen, kertoo Ilves-luotsi Tommi Reunanen.

Reunasen mukaan Ilveksellä oli C-tytöissä tasokas joukkue.

-Meillä oli tosi hyvä nippu. Joukkue on yhtenäinen ja tasainen, ratkaisijoitakin riittää. Ja maalivahtipeli oli erinomaista, Reunanen sanoo.

Ilveksen joukkueessa pelasivat isoissa rooleissa Tommi Reunasen tyttäret Lili ja Luna.

 

Ilves lähti SM-turnaukseen ennakkosuosikkina, sillä joukkue voitti ennen turnausta päättyneen C-ikäisten ylemmän jatkosarjan.

-Lähdimme Raumalle sillä asenteella, että hoidamme homman kotiin. C:ssä pelataan sarjan päälle vielä SM-turnaus ja halusimme hoitaa myös sen kunnialla. Tiukoille se meni, mutta pää kesti.

Erinomaisen kauden pelannut Ilves pelasi ylemmässä sarjassa 16 peliä. Joukkue voitti otteluista 14, pelasi yhden tasan ja hävisi vain yhden ottelun. Helsinki jäi viiden pisteen päähän ja pronssit napannut Haukat seitsemän.

 

Reunanen valmensi pitkään FoPSissa, mutta sai hyvän tarjouksen Ilveksestä ja päätti tarttua siihen. Mukaan lähtivät FoPSissa pelanneet tyttäret Lili ja Luna.

-Vähän pelkäsin, miten tytöt jaksavat, kun ajamista tulee aika paljon. Hyvin tytöt kuitenkin jaksoivat ja olivat joukkueessa ihan ratkaisurooleissa. Lili voitti joukkueen pistepörssin ja Lunakin pelasi todella hyvin, Tommi Reunanen kertoo.

Reunanen on viihtynyt hyvin Ilveksessä.

-Onhan siellä enemmän rosteria mistä valita kuin täällä. Ringette on Ilveksessä täyttä kilpaurheilua. Se mikä tehdään, tehdään hyvin, eikä hallilla notkuta.

Ammattimainen ote on vakuuttanut Reunasen, joka jatkaa tyttäriensä kanssa Ilveksessä myös ensi kauden.

-Me jäämme seuraan, jatkamme vaan ensi kauden B-sarjassa.

Joukkue ei pidä pitkää huilitaukoa.

-Kausi jatkuu pian, meillä on tässä viikon tauko ja sitten jatketaan. Läpi vuoden treenataan, sillä ensi kaudelle on isot tavoitteet, Reunanen kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti