Lounais-Häme

"Talven ylivoimaisesti huonoin ajokeli" on parantunut aamuisesta liukkaudesta – Kanta-Hämeessä ei ole ollut pahoja onnettomuuksia

Kuva: Terho Aalto

Ajokeli on parantunut huomattavasti aamuisesta, jolloin oli todella liukasta lähes koko maassa, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta.

–  Ilma on lämmennyt, jäiset tiet ovat sulaneet ja suolaus on auttanut. Pienemmillä teillä saattaa vielä olla liukasta, mutta ei enää mitään pahempia ongelmia, liikennepäivystäjä Auli Aaltonen sanoo.

Pirkanmaalta ja Varsinais-Suomesta tuli eniten ilmoituksia liukkaudesta ja jumissa olevista rekoista tieliikennekeskukseen lauantaiaamupäivän aikana.

Vielä puolen päivän aikaan Ilmatieteen laitos varoitti kuitenkin erittäin liukkaasta jalankulkusäästä maan etelä-, länsi- ja keskiosissa Pohjois-Pohjanmaahan saakka.

Aaltosen mukaan viikonloppukelit tulevat jatkumaan parempana.

–  Yöllä voidaan tietysti mennä pakkasen puolelle, mutta päätiet on suolattu ja huomiselle on luvattu hyviä kelejä, ei sateita eikä muutenkaan liukasta, koska on jo niin paljon lämpöasteita suuressa osassa maata, hän sanoo.

 

Vielä lauantaiaamuna Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Timo Rimmi kuvaili varsinkin Länsi-Suomessa olleen ”talven huonoin ajokeli”.

Aamulla autoilijoita oli jäänyt tien sivuun odottamaan, että kunnossapito tulisi helpottamaan tilannetta.

 

Kanta-Hämeessä kanta- ja valtatiet ovat pysyneet suhteellisen hyvässä kunnossa.

– Itse aloitin työvuoron aamukahdeksalta, ja tieliikennetehtävien määrä on nolla. Tietääkseni perjantai-lauantaiyönäkään ei ollut liikenneonnettomuuksia, päivystävä palomestari Mika Koukku kertoi lauantaina puoliltapäivin.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen tietoon ei ollut tullut lauantaiaamun aikana ainuttakaan liikenneonnettomuutta, jossa liukkaus olisi ollut osatekijänä.

– Suuremmilla teillä teiden urat voivat olla märkiä, mutta ajourissa ei ole jäätä. Jos sää pysyy lämpöasteilla tai pikkupakkasella, tiet pysyvät suhteellisen hyvässä kunnossa, Koukko totesi. STT-HäSa

Muokattu 23.2. kello 13.55: Päivitetty kauttaaltaan ajokelin parantuneen.

Uusimmat

Fingerpori

comic