Lounais-Häme

Hiki tulee ja syke nousee

 

Sisähiihdon ensimmäiset epäviralliset Vorssan mestaruuskisat järjestetään lauantaina. Idean äiti on Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskuksessa työskentelevä Tuula Nieminen, joka on itsekin kisannut hyvällä menestyksellä jos jonkinlaisissa kestävyyslajeissa. Viimeksi Nieminen nappasi mestaruuden wattbiken SM-kisoissa muutama viikko sitten Tampereella.

-Idea kisaan tuli Tanskasta. Tutustuimme aikoinaan Penttilän Minnan kanssa näihin laitteisiin, ja olen siitä asti seurannut valmistajan sivuja. Siellä kerrottiin, että he ovat järjestämässä Tanskan mestaruuskisat ja minulle tuli mieleen, että täällä voisi pitää näin aluksi vaikka epäviralliset Vorssan mestaruuskilpailut. Olen itse saanut käydä monenlaisissa hienoissa tapahtumissa, joten ajattelin, että pitää itsekin välillä järjestää jotain muille, Nieminen taustoittaa tapahtumaa.

Mestaruuskisa käydään tanskalaisvalmisteisilla ThoraxTrainer-hiihtolaitteilla. Kilpailumatka on tuhat metriä, paras aika voittaa.

Tyyli on vapaa, mutta Niemisen mukaan tasatyöntö on vuorotahtia nopeampaa. Alkueristä parhaat etenevät välieriin, josta neljä parasta ottaa toisistaan mittaa loppukilpailussa. Naisille ja miehille on omat sarjansa.

-Luulisin, että hiihtäjät ovat tässä kisassa vahvoilla. Mahdollisuuksia voi olla tietysti kenellä tahansa jannulla tai lyylillä, joka on tehnyt jotakin kuntonsa eteen. Hiihto ei ole kellekään suomalaiselle vieras laji, Nieminen sanoo.

Uusi kisamuoto on herättänyt kuntoilijoiden mielenkiinnon. Ilmoittautumisaikaa kilpailuun on torstai-iltaan saakka.

Mestaruuskisat käydään lauantaina kello 11 Forssan Citymarketissa. Nieminen toivoo hyvää kilpailua ja yleisöltä reipasta kannustusta. Jos tapahtuma saa hyvän vastaanoton, voi olla, että ensi vuonna kisataan Forssassa jo Suomen mestaruuksista.

-Toivon osallistujille hyviä kelejä ja hyviä pitoja. Nyt ei lipsu yhtään. Hiki tulee ja syke nousee, sen voin luvata, Nieminen sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti