Lounais-Häme

Hinta oli käypä entisestä hotellista - Rantasipin kiinteistön tulevaisuus vielä avoinna

Entisen Rantasipin ulosottohuutokaupan hinta pysyy 167 000 eurossa.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoo, että helmikuisen nettihuutokaupan korkeimmaksi nouseva tarjous vastaa kiinteistön arvoa. Käräjäoikeus hylkäsi entisen omistajan eli Kiinteistö oy Forssan Tammitalon Sinikka Lahdensivun valituksen. Lahdensivu piti kauppahintaa kiinteistöstä liian alhaisena.

Lahdensivu ei hae päätökseen muutosta Turun hovioikeudesta.

Kiinteistön helmikuussa huutokaupasta ostanut hämeenlinnalainen Hotelli Mesku oy odottelee vielä papereita käräjäoikeudesta.

-Kun ne ovat kädessä, pääsemme etenemään asiassa. Ensin pitää arvioida kuinka paljon kohde vaatii työtä ennen kuin se on edes osin käyttökunnossa. Asiaa pitää käydä läpi rakennustarkastajan kanssa, kertoo Eero Polus Hotelli Mesku oy:stä.

 

Poluksen perheyhtiö ei ole vielä ratkaissut mihin suuntaan kiinteistöä lähdetään kehittämään.

-Katsotaan tuleeko siitä meille neljäs hotelli vai ei. Sijainti on hyvä, mutta pitää myös selvitellä millaiset ovat tarpeet Forssan seudulla, Polus sanoo.

Yhtiöllä on Hotelli-Ravintola Mesku Janakkalassa, Viialan Seurahuone Pirkanmaalla sekä Sun Hotelli Oulaisissa Pohjois-Pohjanmaalla.

Eero Polus toteaa, että myös kiinteistön vuokraaminen eteenpäin on yksi vaihtoehto.

-Tiedusteluja on tullut niin hotelli- ja motellitoimintaa suunnittelevilta kuin hoiva-alan toimijoiltakin.

Polus ei osaa tässä vaiheessa sanoa avataanko ovet jo tämän kesän aikana.

 

Kanta-Hämeen ulosottovirasto myi kiinteistön nettihuutokaupassa helmikuussa.

Yli 5 000 neliömetriä käsittävän kiinteistön kauppahinnaksi sovittiin 167 000 euroa. Kaupassa uudelle omistajalle siirtyi lisäksi lähes 50 000 euron velat maksamatta jääneistä lämpö-, sähkö- ja vesilaskuista.

Käräjäoikeuden päätöksessä arvioidaan, että yli 30-vuotiaan rakennuksen välttämättömät korjaustyöt veisivät noin 1,6 miljoonaa euroa.

Hotellihuoneiden lisäksi rakennuksessa on muun muassa ravintolasali, aulatilat, isot kokoustilat, ravintolakeittiö, takkahuone, saunat ja uima-allas, liikuntatiloja ja varastohuoneita.

Vuonna 2015 Villa Eden care osti kiinteistön Restel oy:ltä. Tämän jälkeen tiloissa toimi muutaman kuukauden ajan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Omistajalla oli tarkoitus kunnostaa hotellikiinteistö palvelukodiksi. Työ jäi kesken, ja huoneistojen valmiustaso vaihtelee huomattavasti. Käyttämättömänä olleessa rakennuksessa on tehty ilkivaltaa. Rakennus on ollut tyhjillään viime joulukuusta asti. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/51305-entinen-omistaja-valitti-rantasipin-hotellikiinteiston-kaupasta

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/47362-hotelli-mesku-oy-teki-parhaan-tarjouksen-hotellirakennuksesta-forssassa-yhtio-ei-viela

Uusimmat

Fingerpori

comic