Lounais-Häme Lounais-Häme

Tsekkaa tärpit Lounais-Hämeen hiihtolomaviikolle: Säpinää niin sisä- kuin ulkotiloissa

Lounais-Häme tarjoaa hiihtolomavipinää niin sisä- kuin ulkotiloissa.
Hiihtolomaviikon jäädisco on jo perinne Forssassa. Kuva: Seppo Pessinen

Hiihtoloma on pakattu tapahtumilla Lounais-Hämeessä. Pienistä kunnista kunnostautuu erityisesti Jokioinen.

Surrataan siis ensimmäiseksi Jokioisten suuntaan.

Jokioinen

Hiihtolomaviikko sai Jokioisilla vauhdikkaan aloituksen perjantai-iltana Nuokkarin nuorisotilassa. Nuokkari on auki normaalisti hiihtolomaviikon ajan, minkä lisäksi se toimii tapahtumakeskuksena.

Pitkäaikaisimman nurkanvaltauksen tekevät verkkopelaajat. Nuorisotila on varattu laneja varten maanantai-illasta klo 18 tiistaiaamuun klo 10 saakka.

Keskiviikkona samoissa tiloissa järjestetään alakouluikäisten taikurikurssi klo 11. Taikuriopettajana loihtii Taikuri Jari.

– Meillä on tapana järjestää lomien ajaksi paljon ohjelmaa, sillä kaikki eivät lähde lomareissuille, nuorisotyöntekijä Robert Etelämäki kertoo.

Torstaina on mahdollisuus suunnata Ideaparkiin bussikuljetuksella, joka järjestetään yhteisvoimin Tammelan ja Humppilan kanssa. Jokioisilla bussi pysähtyy klo 10.20.

– Ideaparkin reissulle, taikurikurssille ja laneihin on ennakkoilmoittatuminen. Numerosta 050-5925 867 voi kysellä, josko paikkoja on vielä jäljellä, Etelämäki sanoo.

Viikolle oli suunniteltu myös pulkkailua, mutta säätilan vaihtelun vuoksi alakoululaisille järjestetään hallipelituokio maanantaina klo 12–14 Paanan koululla.

Jokioisten Nuokkarilla keitetään hiihtolomaviikolla pannu jos toinenkin kahvia. Nuorisotyöntekijä Robert Etelämäki on itse teemiehiä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssa

Vahvaa meininkiä on myös Forssassa. Koko perheelle suunnattuja ulkoilmatapahtumia on peräti kolme.

Keskiviikkona talviriehaa luvassa Vieremässä klo 17–19 muun muassa moottorikelkkojen ja ponien kera. Talsoilan talvitapahtumaa vietetään perjantaina klo 13–15 luistimien kera. Paikalla on myös koiravaljakko.

– Kaikissa riehoissa on tarjolla ohjelmaa ja makkaraa. Kesäkaudesta on sen verran aikaa, että ulkona käristetty makkara maistuu taas, vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa Forssasta nauraa.

Riitamaa toivottaa myös muut kuin forssalaiset tervetulleiksi ulkoilmatapahtumiin, kuten myös maanantain jäädiscoon, Forssan jäähalliin klo 13–15.

– Eikä muissakaan tapahtumissa kysytä kotikuntaa. En usko, että muissakaan kunnissa tapahtumia on rajattu vain oman kunnan asukkaille, Riitamaa toteaa.

Viikon muita tapahtumia Forssassa ovat muun muassa Hei me pelataan -päivä Kuutamolla (ke klo 12–15), koko perheen touhutorstai Kuutamolla (klo 13–16) ja niin ikään Kuutamolla järjestettävä disco (pe klo 18 alkaen).

Urjala

– Ohjelmassa mm. nappulahiihdot, moottorikelkka-ajelua, mäenlaskua ja buffetti.

Näin markkinoi Urjala Lammiharjun talvitapahtumaa (tänään la klo 14–16). Sunnuntaina voi jatkaa Huhdin laturetkellä, jossa tarjolla on omavalintaisia matkoja omaan tahtiin ja mehuasema Aseman koululla klo 9–15.

Liikettä on tarjolla myös jäähallissa, jossa järjestetään mailallisia ja mailattomia yleisöluisteluja lauantaina, maanantaina, torstaina ja perjantaina.

Lämpimään sisätilaan pääsee Nuorisotila Majakassa, joka on auki normaalisti lomista huolimatta.

Urjala järjestää viikoittaisen Vesihelmi-reissun (to klo 16.10) ohella päivämatkan Himokselle tiistaina.

– Reissu toteutuu, mutta bussissa on vielä tilaa. Paikkoja kannattaa kysellä vielä maanantaina, Urjalan nuoriso- ja liikuntaohjaaja Marjo Niittymäki kertoo ja vinkkaa vielä Supermarsu-elokuvaa, joka katsotaan Urjalan kirjastolla tiistaina klo 13.

Tammela ja Humppila

Bussi Ideaparkiin starttaa Tammelasta klo 10 ja suuntaa Jokioisten kautta Humppilaan klo 10.40:ksi. Takaisinlähtöaika on Cledoksen keikan jälkeen noin klo 19.

Tammelan ja Humppilan kuntien tarjonta on muutoin maltillista.

Tammelan Manttaalillä järjestetään yönuokkari, mutta se on jo täyteen varattu.

Yönuokkari järjestetään myös Humppilan Vaijerissa maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Somerolla ja Ypäjällä hiihtolomaviikko on kääntymässä lopuilleen ja koulu kutsuu maanantaista alkaen.

Eikä tässä kaikki

Kuntien ohella moni muukin taho huomioi hiihtolomaviikon.

Eerikkilä tarjoaa Hämeen luontokeskuksessa ohjattuja lajikokeiluja päivittäin. Lisäksi tarjolla on ilmainen koko perheen luontoretki perjantaina klo 12–14.

Kulttuuriyhdistys Kuvio on sekin aktiivinen ja järjestää toimintaa Humppilassa, Ypäjällä ja Forssan Koijärvellä. Ilmoittautuminen on päättynyt mutta vapaita paikkoja voi tiedustella tekstiviestillä numerosta 050 592 1914. FL

Tarkempia tietoja tapahtumista ajankohtineen löytyy kuntien ja muiden järjestäjien nettisivuilta.

Juttua muokattu 25.2.2019 klo 9:26: Poistettu väärä tieto laskiaisriehasta. Oikea rieha vasta tiistaina 5.3. klo 17-19 Linikkalanlammilla.

Vinkkejä lasten talvipäiviin

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic