Lounais-Häme Forssa

Hippokisat kokosivat Forssan yleisurheilukentälle lähes 500 pientä kisailijaa

Hippokisoissa on nähty vuosien saatossa myös tulevaisuuden yleisurheilutähtiä.
Vuoden 2018 Hippokisat käynnistyivät Kaisa Tuomisen voitolla. Matkana oli 5-vuotiaiden ja nuorempien tyttöjen 40 metrin juoksu. Hippokisojen järjestäjinä toimivat Lounaismaan Osuuspankki ja Forssan Salama.

Hippokisat on vuoden suurin kenttälajitapahtuma Forssassa. Vilinää ja vilskettä on melkoisesti, kun noin 470 lasta vanhempineen etsii starttipaikkaa. Jotta kaikki lutviutuisi, tarvitaan tarkat ennakkosuunnitelmat ja kymmeniä talkoolaisia.

– Tietotekniikka on suureksi avuksi. Ennen vanhaan ilmoittautuminen ja lasten jakaminen oikeisiin sarjoihin oli paljon työläämpää, Forssan Salaman toiminnanjohtaja Miia Laaksonen kertoo.

Tietotekniikka ei kuitenkaan jaa lapsille numerolappuja tai kutsu starttiviivalle. Jotta rumba helpottuisi, pienet tytöt kisaavat etusuoralla ja pojat takasuoralla.

– Siellä sitten huudellaan lapsia lähtöviivalle oikeassa järjestyksessä. Ja aikataulussakin pitäisi pysyä jollain lailla, Laaksonen naurahtaa.

Aika näyttää, kisasiko tämän vuoden Hippokisoissa tulevia huippu-urheilijoita. Luultavasti, sillä suuri osa seudun urheilutähdistä on asettunut aikoinaan myös Hippokisojen lähtöviivalle.

– Mukana oltiin, mutta en tarkkaan muista, minkä ikäisenä. Lehdestä leikatut tulokset ovat kuitenkin kotona tallessa, Janica Rauma muistelee.

Rauma juoksi tänä vuonna yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä, joten voisi kuvitella, että hän oli aikanaan Hippokisoissa ylivoimainen. Mutta ei, yhtään voittoa hän ei Hipoista napannut.

– Parhaaksi sijoitukseksi taisi jäädä toinen sija.

Itse kilpailua Rauma ei tarkkaan muista, odotuksen kylläkin.

– Päätimme treenata naapurin kanssa edellisiltana kisoja varten, ja juoksimme varmasti tunnin ajan talon ympäri. Kilpailumatka oli 40 metriä, joten treeni oli siihen nähden aika kova.

Hippokisoihin voivat osallistua 11-vuotiaat ja nuoremmat lapset. Kovin tunku oli alle 5-vuotiaiden sarjoihin, joissa oli tänä vuonna mukana 261 lasta.

Tyttöjen ensimmäisen startin osanottajat saapuivat maaliin hymy huulilla. Ensimmäisenä maaliviivan ylitti forssalainen Kaisa Tuominen. Kisat eivät olleet Kaisalle ensimmäiset, sillä hän oli kesän ajan yleisurheilukoulussa.

– Hippokisoissa yritetään olla aina mukana, Kaisan isä Juha Tuominen totesi ja siirtyi odottamaan isosisko Ainon starttia.

Pienimmillä osallistujilla ainoa laji oli 40 metrin juoksu, mutta vuosina 2009–2010 syntyneet kisasivat lyhyen matkan lisäksi 600 metrillä ja pituudessa, 2007–2008 syntyneet myös kuulassa.

Jokainen osallistuja palkittiin Lounaismaan Osuuspankki lahjoittamalla Hippo-pyyhkeellä. Lajien kolme parasta saivat vielä lisäpalkinnon.

Janica Rauma kannustaa lapsia yleisurheilun pariin.

– Yleisurheilu sisältää perusliikuntamuodot, joihin muut lajit perustuvat. Yleisurheilu on hyvä pohja, on lopullinen laji mikä tahansa. FL

Hippokisojen tulokset julkaistaan loppuviikolla Forssan Lehdessä.

Uusimmat

Fingerpori

comic