Lounais-Häme

Hitaasti, mutta varmasti

Yleisurheilu

Tammela

Liikuntakeskuksen urheilukentän remonttia valmistellaan suunnitellussa aikataulussa. Keinonurmi rakennetaan urheilukentälle jo ensi kesänä, juoksuradat ja suorituspaikat on tarkoitus kunnostaa ajanmukaisiksi ensi vuonna.

Urheiluseura Tammelan Ryske oli toivonut, että juoksuratojen ja suorituspaikkojen kunnostamista olisi aikaistettu vuodella. Ryskeen mukaan ratojen ja hyppypaikkojen uudistaminen kannattaisi tehdä samaan aikaan tekonurmen rakennustöiden kanssa tai viimeistään keväällä 2018 ennen kesäurheilukauden alkamista.

Ryskeessä arvioitiin, että olisi edullista ja käytännöllistä tehdä kaikki urheilukentän maankaivuutyöt saman kesän aikana. Näin minimoitaisiin myös aika, jonka alue on poissa harrastajien käytöstä.

Tammelan vapaa-ajanlautakunta käsitteli viikolla Ryskeen kuntalaisaloitteen urheilukentän juoksuratojen ja suorituspaikkojen kunnostamisen aikaistamisesta. Lautakunta tuli siihen tulokseen, että radat ja suorituspaikat remontoidaan kunnan talousarvion investointiohjelmien puitteissa. Kunnostus on merkitty investointiohjelmassa vuodelle 2018.

– Ajattelimme, että tuskin saamme ratojen remonttia vielä tälle vuodelle. Aloitteen pääpointti olikin, ettei remonteista olisi urheilijoille haittaa kahtena kesänä, vaan ratojen ja suorituspaikkojen kunnostus pystyttäisiin tekemään keväällä 2018. Hienoa tässä yleensäkin on se, että urheilupaikat saadaan Tammelassa päivitettyä, toteaa aloitteen Ryskeen puolesta jättänyt Sirpa Hovila.

Ensi kesänäkin tapahtuu, kun urheilukentälle asennetaan keinonurmi. Hankkeen kustannusarvio on noin 300 000 euroa. Nurmelle on haettu reilun 100 000 euron valtion avustus.

– Tavoitteemme on, että keinonurmi on kunnossa ennen kuin koulut alkavat 10. elokuuta, kertoo Tammelan kunnan liikuntakoordinaattori Petri Takala.

Uusi tekonurmi tulee kuntalaisten, koululaisten ja päiväkotien käyttöön. Etenkin jalkapalloilijat tervehtivät ilolla uutta pinnoitetta, sillä tähän asti heiltä on puuttunut kunnasta täysimittainen keinonurmi. Nurmelle tehdään kiinteät rajat myös pesäpalloilijoiden käyttöön.

Tekonurmen asennuksen takia heittopaikat siirtyvät niin sanotulle yläkentälle. Heittopaikat vauhtiratoineen on tarkoitus rakentaa ensi kesän aikana.

Juoksuratojen ja hyppypaikkojen kunnostuksen arvioidaan maksavan noin 250 000 euroa. Urakkaan on tarkoitus hakea tukea valtiolta.

Juoksuratoja tehdään todennäköisesti kuusi. Radoille ja suorituspaikoille asennetaan Novotan- tai vastaava pinnoite.

– Liikuntakeskuksen paikat ovat huippukunnossa, kunhan nämä työt saadaan tehtyä, Takala sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic