Lounais-Häme

Hittisanoittajan paluu aivoinfarktin jälkeen

Jyväskylän oma poika Jari Salonen on musiikillisen menestyksensä myötä kovia kokenut kaksimetrinen. Urheilutaustaisella on ollut takana pitkät työrupeamat valvomisineen, joten terveys yllättävästi romahti.

Salonen sai aivoinfarktin. Edessä oli kuntoutus ja pidempi toipumisjakso. Se on tuottanut tulosta ja sympaattinen mies on toipunut hyvin. Nyt mieltä lämmittää äskettäin saadut kulta- ja platinalevyt, joita tulikin melkoinen määrä.

-Tänä kesänä olen keikkaillut ympäri maata, kuten Hangossa, Oulussa, Kuusamossa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Nostalgiaboomi on käsin kosketeltavissa. Missioni onkin jakaa kansalle näitä fiiliksiä, sanoo Jari ”Jon Landlord” Salonen.

Jari Salosen Dj-kuviot alkoivat jo 1980-luvulla. Hän koki läheltä muun muassa Dingo-hysterian, Yön, Popedan, Eppu Normaalin kuten myös Hurriganesin viimeiset vuodet. Tuli kiinnostus myös laululyriikoiden maailmoihin.

-Aloin tutkia ulkomaalaisia sanoituksia, joita aloin kääntää. 90-luvulla kirjoitin ensimmäiset käännöstekstini Hausmyllylle, Salonen muistelee.

Jyväskylässä Salonen perusti ystävänsä Petri Flanderin kanssa 2. Maanantai -yhtyeen, jonka ”Mixet tahdo olla munkaa” -single oli vuoden -94 myydyin. Keikkoja ja suosiota riitti. Läpimurto oli syntynyt.

-Tätä kautta pääsimme musiikkipiireihin. Tutustuin Isto Hiltuseen ja Tauski Peltoseen. Levy-yhtiöt alkoivat tilata tekstejä artisteilleen, joita sain Warner Musicilta, AXR:ltä, Poptorilta… Parhaillaan kirjoitan tekstejä Iston tulevalle albumille.

Esikuvien Junnu Vainion, Vexi Salmen ja Juice Leskisen tekstit puhuttelevat Salosta takuuvarmalla otteellaan. Näistä riittää esimerkkiä tämänkin päivän tekijöille.

Jari Salonen toimii dj:nä myös Tauski Peltosen keikoilla, jonka matkassa hän esiintyy myöhemmin Espanjan Fuengirolassa Tauskin uudessa baarissa.

2. Maanantain tuleva paluualbumi on työn alla.

-Äkillinen sairauskohtaus pysäytti. Nyt toivuttuani olen sopivissa määrin tehnyt työtä. Palasin Dj-hommiin ja rytmimusiikkiin. Soitan keikoillani originaaleja vinyyliälppäreitä ja 70- ja 80-luvun suosikkibiisejä, 50-vuotias Jari Salonen sanoo. FL

Jari Salonen esiintyy Pub Hukassa lauantaina 12.11.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti