Lounais-Häme

HJK:n europelit päättyivät selkeään kotitappioon

Helsinki
16.08.2018, 21:55

Urheilu-uutiset

Helsingin Jalkapalloklubin taival jalkapallon eurokentillä tyssäsi tylysti, kun se hävisi viheriöllään Olimpija Ljubljanalle 1-4. Slovenialaiset harppoivat Eurooppa-liigan kolmannelta karsintakierrokselta yhteistuloksella 7-1 playoff-kierrokselle. Lohkopaikasta se mittelee slovakialaisen Spartak Trnavan kanssa.
– Tämä on seuramme lähihistorian isoimpia voittoja, Olimpijan valmentaja Alexandar Linta riemuitsi.
Otteluparin pelit muistuttivat toisiaan, sillä Klubilla oli jälleen oiva sauma viimeistellä avausosuma. Nyt epäonnistujan viittaa kantoi HJK:n Riku Riski, joka neljännellä minuutilla tuhri pallon takatolpalta ohi maalin. Sitten tuli Olimpija ja lujaa, se karkasi jopa 3-0-johtoon.
Pelin 20 minuutilla kolisi ratkaisevan tuntuisesti, sillä avausottelussa jo kaksi maalia niitannut kärkipelaaja Abass Issah iski lähietäisyydeltä 1-0.
– Vastustaja oli vähän kaikessa edellä molemmissa otteluissa. Ei ollut nokan koputtamista, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo myönsi.
Kultajahti ja valmentajakysymys

HJK:n johtaa kotimaan sarjaa seitsemän pisteen erolla ennen RoPSia, jonka kanssa se tahkosi tasapelin tuoreimmassa liigapelissään. Helsinkiläisjoukkue kohtaa kotipelissä tulevana sunnuntaina PS Kemin ja seuraavana pyhänä vieraissa KuPSin.
– Kolmasosa sarjaa on edessä. Pisteitä pitää saada vielä paljon, että saavutamme mestaruuden, Lehkosuo ynnäili.
HJK:lla on Suomessa ennätysmäisesti 28 mestaruutta. Niistä tuoreimmat, 2014 ja 2017, se hankki Lehkosuon komennossa.
Lehkosuon nykyinen valmennuspesti HJK:ssa alkoi huhtikuussa 2014 ja sitä on jatkettu paloissa. Nykyinen kontrahti kattaa kuluvan kauden, eikä seurajohtoa taatusti miellytä SM-kullan karkaaminen 2015 ja 2016 sekä vaatimaton tai keskinkertainen suorittaminen europeleissä. Fanikatsomosta kuului jälleen muutaman vuoden takainen hoilaus ”Bana ulos”, jolla hätäisimmät kiirehtivät valmentajavaihdosta.
– Kukaan ei tunne, että olisi kauheasti onnistunut, Lehkosuo kuvasi yleisellä tasolla.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic