Lounais-Häme

HJK:n juniorijoukkueen rahoja kavaltaneen miehen vankeustuomio lyheni hovissa

Helsinki
18.07.2018, 11:34

Kotimaa

Helsingin Jalkapalloklubin HJK:n juniorijoukkueen rahoja kavaltaneen miehen rangaistus on alentunut hovioikeudessa. Joukkueenjohtajana toiminut mies muutti yhdessä joukkueessa toimineen naisen kanssa junioreiden pankkitilin naisen nimiin, minkä jälkeen he nostivat tililtä yli 10 000 euroa. Varat olivat peräisin pääosin pelaajilta ja heidän vanhemmiltaan.
Teot tapahtuivat vuosina 2011-2012. Mies oli alun perin tuomittu käräjäoikeudessa vuoden vankeuteen. Nyt hän sai viisi kuukautta vankeutta kavalluksesta ja väärennyksestä. Rangaistus aleni, koska Helsingin hovioikeuden mukaan reilun 10 000 euron kavallusta ei voinut pitää törkeänä.
Nainen sai jo vuonna 2015 puoli vuotta ehdollista vankeutta Helsingin hovioikeudessa väärennyksestä ja törkeästä kavalluksesta.

Mies syyllistyi pian uusiin rikoksiin

Kaksikko perusteli tekojaan ulosoton uhalla. Hovioikeus ei pitänyt tätä uskottavana. Oikeuden mukaan menettely oli suunnitelmallista ja se jatkui useiden kuukausien ajan.
Rikoksen tekemiseksi oli valmistettu totuutta vastaamattomia pöytäkirjoja ja toiminnan jälkiä oli pyritty peittämään sulkemalla tili. Oikeus otti myös huomioon, että mies oli luottamusasemassa ja kavalletut varat oli tarkoitettu lasten harrastustoimintaan, mikä lisäsi teon moitittavuutta.
Mies sai tuomionsa ehdottomana vankeutena aiemman rikostaustansa vuoksi. Juniorijoukkueen rahoja kavallettuaan mies on tuomittu neljällä lainvoimaisella tuomiolla ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Tämän vuoden heinäkuun alussa mies oli vielä suorittamassa näitä rangaistuksia.
Hovioikeus antoi tuomion asiassa jo vuonna 2015, mutta joukkueenjohtajana toimineen miehen osalta asia palasi nyt uudelleen käsittelyyn hovioikeuteen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic