Lounais-Häme Forssa

HKScan aloittaa jälleen yt-neuvottelut – Tuotannon työntekijät neuvottelujen ulkopuolella

HKScan aloittaa jälleen yt-neuvottelut. Kuva: Pessinen Seppo

HKScan kertoo käynnistävänsä kaikkia toimintojansa kaikissa toimintamaissa koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvottelut on osa yhtiön suunnitelmaa parantaa sen kustannustehokkuutta kaikilla markkina-alueilla.

Koko konsernissa henkilöstövähennyksien määrän arvioidaan olevan enintään 220. Toimenpiteistä on tavoitteena päättää vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon kuluessa.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia noin 1200 toimihenkilöä, ylempää toimihenkilöä ja johtoa kaikissa HKScanin toimintamaissa. Tuotannon työntekijät ovat neuvottelujen ulkopuolella. Myös henkilöt, jotka työskentelevät Rauman yksikössä, ovat pääosin neuvottelujen ulkopuolella.

Loppusyksyllä yhtiö irtisanoi 165 työntekijää Suomessa. Forssasta yt-neuvottelujen lopputuloksena päätettiin irtisanoa 55 työntekijää.

 

Lue lisää syksyn yt-neuvotteluista: HKScan irtisanoo Forssasta 55 työntekijää – ”Olo on kuin puulla päähän lyöty”

 

Suunnitelluilla toimenpiteillä HKScan tavoittelee 10 miljoonan euron vuotuisia säästöjä konserninlaajuisesti. Säästöjen odotetaan toteutuvan vuoden 2019 viimeisestä neljänneksestä alkaen.

Suunnitellut toimet ovat osa HKScanin 40 miljoonan euron suuruista tehostamisohjelmaa.

– Viime vuosina HKScanin kilpailukyky on jatkuvasti heikentynyt. Meidän nykyinen toimintamme ei vastaa ketteryydeltään eikä kustannuskilpailukyvyltään markkinoiden tarpeita, HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä kertoi.

– Jotta voimme vahvistaa kilpailuasemaamme tällä alalla, meidän on määrätietoisesti parannettava toimintamme kustannustehokkuutta sekä etsittävä uusia tapoja vastata asiakkaiden odotuksiin ja kuluttajien tarpeisiin kotimarkkinoillamme myös tulevaisuudessa.

HKScan kertoi samalla, että yhtiön loka-joulukuun 2018 vertailukelpoinen liiketulos oli 2,2 miljoonaa euroa tappiollinen. Vuotta aiemmin tappiota tuli 12,3 miljoonaa euroa.

Koko vuoden 2018 tulos jäi 47,5 miljoonaa euroa tappiolle, kun toissa vuonna tappiota kertyi 17,6 miljoonaa euroa.

– HKScanin koko vuoden tulos oli pettymys. From Farm to Fork -strategian toteutus ei ole tuottanut tavoitteen mukaista parannusta yhtiön kannattavuuteen. Tarvitsemme määrätietoisia toimia negatiivisen kehityksen korjaamiseksi, Hemmilä kertoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic