Lounais-Häme

HKScan hakee tasapainoa

Toista päivää eilen HKScanin toimitusjohtajana ollut Jari Latvanen sanoo yrityksen pyrkivän nykyistä huomattavasti parempaan tasapainoon lihantuotannon ketjun hallinnassa.

Sianlihan varastointitasoja on onnistuttu laskemaan edellistä vuotta alhaisimmiksi. Naudanlihassa ongelmia aiheuttaa lihan heikko saatavuus.

Toimitusjohtaja Latvanen haluaa pitää HKScanin suomalaisen ruokakeskustelun keskiössä.

-Suomessa ja laajemmin Pohjoismaissa tuotettu liha on puhdasta ja täysin lääkevapaata. Myös koko tuotantoketjussa ympäristövastuullisuus on korkealla tasolla. Halumme pitää myös punaisen lihan edut esillä, kun keskustellaan proteiinien riittävyydestä. Ruoanlaitto on nykyisin trendikästä ja haluamme olla tässä ruoanlaittobuumissa vahvasti mukana, Latvanen sanoo.

Globaalisti proteiineista on pulaa ja Latvanen uskoo, että jatkossa proteiinit saadaan maailmalla jopa sirkoista. Tutkimusten mukaan suomalaiset ovat hyvin kaikkiruokaisia. 

Peräti 65 prosenttia väestöstä ilmaisee olevansa kaikkiruokaisia, 94 prosenttia kertoo syövänsä lihaa ja vain kuusi prosenttia ilmoittaa olevansa vegaani.

Latvanen nimitettiin viime toukokuussa HKScanin uudeksi toimitusjohtajaksi ja hän aloitti työnsä tehtävässä tämän kuun alussa. Latvanen oli aiemmin johtanut Stora Ensossa kuluttajapakkauskartonkeja valmistavaa divisioonaa vuoden 2015 alusta.

Hänellä on myös hyvä tuntuma lihabisnekseen, sillä hän oli silloisessa HK Ruokatalossa myynti- ja kaupallisena johtajana vuosina 1995-2000. Hän on ollut myös toimitusjohtajana Findus Nordicissa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti