Lounais-Häme Forssa

HKScan irtisanoo Forssasta 55 työntekijää – "Olo on kuin puulla päähän lyöty"

Irtisanomisten lisäksi tiedossa voi olla lomautuksia. Joulusesongin tuotantoon vähennyksillä ei uskota olevan vaikutuksia.

HKScanin henkilöstövähennykset tulivat järkytyksensä yhtiön työntekijöille Forssassa. Yhtiö ilmoitti keskiviikkoaamuna henkilökunnalle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa vähentävänsä Forssasta 55 työpaikkaa paikallisesti käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen.

– Kaikilla on olo kuin puulla päähän lyöty. Monelta lähtee hyviä ystäviä ja työkavereita tehtaalta pois. Itsekin 22 vuotta talossa olleena tunnen melkein kaikki täällä, Forssan elintarviketyöläisten ammattiosaston puheenjohtaja Janne Nieminen kuvaili tunnelmia. Nieminen on myös HKScanin Forssan yksikön varaluottamusmies.

Forssan yksikön koko henkilöstömäärä on yli 500. Irtisanomiset kohdistuvat tuotannon ja logistiikan henkilöstöön.

– Pidän määrää melkoisen suurena. Se on yli 10 prosenttia koko henkilöstön määrästä, Nieminen laskee.

Yhtiö aloitti kesäkuussa Suomen tuotantotoimintojensa tehostamiseen ja sopeuttamiseen liittyvän tarkastelun ja paikkakuntakohtaiset yt-neuvottelut. Neuvottelut kohdistuivat tuotannon ja logistiikan työntekijöihin Forssan, Vantaan, Mikkelin, Outokummun ja Paimion yksiköissä.

Yt-neuvottelujen lopputuloksena yhtiö irtisanoo kaikkiaan 165 työntekijää kaikista neuvottelujen piirissä olleista yksiköistä. Lukumääräisesti Forssaa suurempi irtisanottavien määrä on Vantaalla 72. Lisäksi Mikkelistä vähennetään 20, Outokummusta 15 ja Paimiosta kolme työntekijää.

Lisäksi kaikissa neuvottelujen piirissä olleissa yksiköissä varaudutaan kausivaihteluista johtuviin paikkakuntakohtaisiin lomautuksiin. Yhtiö arvioi saavuttavansa nyt toteutettavilla toimilla noin seitsemän miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Nieminen kertoo, että osa Forssan HK:n työntekijöistä sai irtisanomisilmoituksen jo keskiviikkoaamuna. Irtisanomisissa noudatetaan normaaleja irtisanomisaikoja ja niihin liittyy työvelvoite.

– Työssä jaksamisen kanssa voi olla monella tiukkaa. Se, miten ikävästi tällaiset uutiset kukin ottaa, on aina hirveän yksilöllistä, Nieminen huomauttaa.

HKScanin tuotannosta vastaava johtaja Sami Sivuranta kertoo, että irtisanomismenettelyssä edetään nyt henkilötasoille.

Sivuranta kertoo myös, että neuvotteluissa on käsitelty työllistymistä tukevaa toimintasuunnitelmaa, jossa oleellisena osana on irtisanottavien muutosturva. Työllistämissuunnitelmaa on laadittu yhdessä TE-toimiston kanssa.

– Yt-neuvottelujen aikana on kartoitettu henkilöstön uudelleensijoittamisvaihtoehtoja. HKScan lähettää irtisanotuille henkilökohtaisesti tiedoksi tarjolla olevat vapaat työpaikat, joita on parhaillaan muun muassa Rauman siipikarjayksikössä.

Niemisen mukaan irtisanomisajat ovat sen verran pitkiä, että niillä ei todennäköisesti ole vaikutusta tulevaan joulusesonkiin. Sivuranta uskoo, että joulusesonki saadaan hoidettua.

– Yt-neuvotteluissa käsiteltiin myös kykyä reagoida kausi- ja tilauskantavaihteluihin, jonka seurauksena myös Forssassa tullaan jatkossa arvioimaan aktiivisesti lomautusten käyttämistä yhtenä kapasiteetin joustamisen työkaluna, Sivuranta sanoo.

Pörssitiedotteessa HKScan kertoo, että irtisanomiset liittyvät yhtiön pyrkimyksiin parantaa liiketoimintansa kannattavuutta ja kilpailukykyä tehostamalla tuotantolinjojaan Suomessa. Nyt päättynyt Suomen tuotantotoimintojen tehostamiseen ja sopeuttamiseen liittyvä tarkastelu on osa HKScanin konserninlaajuista tehostamisohjelmaa, jonka tavoitteena on 40 miljoonan euron vuotuiset säästöt vuoden 2020 aikana ja siitä eteenpäin. FL

Juttua täydennetty 10.10. kello 20.10

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic