Lounais-Häme

HKScan käynnistämässä sianlihan viennin Kiinaan

Kuva HKScanin Forssan tehtaalta.

HKScan valmistelee sianlihan viennin käynnistämistä Suomesta Kiinaan. Kiinan ja Suomen elintarvikeviranomaiset ovat allekirjoittaneet vientiä koskevan sopimuksen, jonka ansiosta HKScan varautuu käynnistämään viennin Forssan yksiköstään. Viennin arvioidaan käynnistyvän vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon aikana.

Viennin avaamista Suomesta Kiinaan on valmisteltu viranomaisten kanssa pitkään. Ensimmäisiä päänavauksia asiassa tehtiin jo reilut kymmenen vuotta sitten. Vuoden 2015 alussa uutisoitiin, että Forssan sikateurastamo oli saamassa vientihyväksynnän Kiinan viranomaisilta.

-Suomalaiset päättäjät ja viranomaiset ovat tukeneet kotimaisen ruokateollisuuden vientiponnisteluja menestyksekkäästi, mikä on ollut edellytys lupaprosessille. Välitän omasta ja koko HKScanin puolesta lämpimät kiitokseni erinomaisesta työstä maa- ja metsätalousministeriölle, Eviralle sekä muille viranomaisille niin Suomessa kuin Kiinassa, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Jari Latvanen tiedotteessa.

HKScanin tuotteet on tarkoitus suunnata Kiinassa sekä vähittäiskauppaan, teollisille asiakkaille että HoReCa-sektorille (hotellit, ravintolat ja kahvilat). Tavoitteena on myydä ensimmäisenä vuonna 3 000 tonnia sianlihaa Kiinaan ja kolminkertaistaa volyymi vuoteen 2020 mennessä.

Sianlihan lisäksi HKScan tähtää pitkällä tähtäimellä myös muiden lihalajien, kuten siipikarjanlihan, myynnin aloittamiseen. Yhtiön tavoitteena on avata vientiä Kiinaan myös muilta konsernin kotimarkkinoilta.

HKScan vie lihaa tällä hetkellä lähes 50 maahan. Yhtiö vie sianlihaa useisiin EU-maihin sekä muun muassa Uuteen-Seelantiin ja Japaniin.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti