Lounais-Häme

HKScan kyntää edelleen tappiolla, mutta yhtiö nousi syvimmästä alhostaan

HKScanin mukaan yhtiön kustannussäästötoimet ovat alkaneet tuottaa tulosta etenkin siipikarjaliiketoiminnassa.
HKScanin mukaan yhtiön kustannussäästötoimet ovat alkaneet tuottaa tulosta etenkin siipikarjaliiketoiminnassa. Arkistokuva

Liha- ja ruokayhtiö HKScanin vertailukelpoinen liiketulos oli tammi–maaliskuussa 10,1 miljoonaa euroa tappiolla, kun vuotta aiemmin tappio oli 18,1 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kutistui hieman ja päätyi 400 miljoonan euron tuntumaan.

–  HKScanin ensimmäisen neljänneksen vertailukelpoinen tulos oli tappiollinen, mutta koheni selkeästi vertailukaudesta, arvioi yhtiön toimitusjohtaja Tero Hemmilä tiedotteessa.

Hänen mukaansa tulos ei ole tyydyttävä, mutta yhtiö on tunnistanut heikon tuloskehityksen juurisyyt ja jatkaa työtä tuloskehityksen korjaamiseksi.

–  Merkittävimmät tulosparannukseen vaikuttaneet tekijät olivat Suomen siipikarjaliiketoiminnan ja siihen liittyvän Rauman tehtaan myönteinen kehitys, onnistuneet tuotannon tehostamistoimenpiteet kaikilla markkina-alueilla sekä määrätietoinen kustannusten karsiminen.

Luitko tämän: HKScan vähentää Forssasta kymmenkunta toimihenkilöä – Suomessa henkilöstömäärä vähenee 74 henkilöllä

Sianlihan kysyntä on lisääntynyt Kiinassa, sillä maassa leviävä afrikkalainen sikarutto on vähentänyt voimakkaasti maan omaa sianlihantuotantoa, mikä heijastuu maailmanmarkkinoille sianlihan hinnan nousuna.

Hemmilän mukaan HKScanin pidemmän aikavälin strategisen kehittämisen kasvusuunnat ovat siipikarja- ja aterialiiketoiminnoissa. Sian- ja naudanlihassa yhtiö haluaa vahvistaa otettaan ja vastata ennakoivasti kuluttajien mahdolliseen vastuullisuuteen liittyviin huoliin.

Yhtiö järjestää osakeannin

HKScan on hiljan muuttanut johtoryhmänsä kokoonpanoa. Uuden johtoryhmän tehtävänä on uudistaa yhtiön strategia lyhyen aikavälin vaikeuksien voittamisen ohella.

–  Strategiatyö jatkuu kevään ja kesän ajan. Uusi johtoryhmä valmistelee yhtiölle kolmevuotista ohjelmaa, jonka tavoitteena on palauttaa yhtiön kannattavuus toimialan johtavien yritysten tasolle, Hemmilä sanoo.

Hänen mukaansa tulosparannusohjelman sisältö sekä yhtiön päivitetty strategia kerrotaan viimeistään loppukesän aikana.

HKScan pitää 29. toukokuuta ylimääräisen yhtiökokouksen, jonka aiheena on enintään 60 miljoonan euron suunnatun osakeannin järjestäminen.

Tarkoitus on vahvistaa yhtiön pääomarakennetta. Osavuosikatsauksen mukaan HKScanin nettovelka oli maaliskuussa 365 miljoonaa euroa. Kassavirta oli tammi-maaliskuussa 28 miljoonaa euroa negatiivinen, mutta ei enää niin syvästi kuin vuosi sitten.

Lue myös: HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä: Kasvusuuntamme ovat edelleen siipikarja- ja aterialiiketoiminnoissa

 

Päivitys 8.5.2019 klo 11:32

Juttua päivitetty kauttaaltaan, lisätty tieto osakeannista.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic