Lounais-Häme Forssa

HKScan vähentää 165 ja varautuu lomautuksiin – tavoitteena noin seitsemän miljoonan euron vuotuiset säästöt

Myös Forssan tehdas lukeutui yt-neuvotteluiden piiriin.

HKScan vähentää henkilöstömääräänsä 165 henkilöllä. Yhtiö ilmoitti yt-neuvotteluidensa päättymisestä keskiviikkoaamuna pörssitiedotteella.

Lounais-Hämeessä Forssan yksikössä irtisanottavien määrä on 55, Vantaalla 72, Mikkelissä 20, Outokummun yksikössä 15 ja Paimiossa 3.

Yhtiö käynnisti kesäkuussa Suomen tuotantotoimintojensa tehostamiseen ja sopeuttamiseen liittyvän tarkastelun ja paikkakuntakohtaiset yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat yhtiön tuotannon ja logistiikan työntekijöitä jokaisessa yksikössä erikseen. Yhtiön Rauman yksikkö oli yt-neuvottelujen ulkopuolella.

Lisäksi kaikissa neuvottelujen piirissä olleissa yksiköissä varaudutaan kausivaihteluista johtuviin paikkakuntakohtaisiin lomautuksiin. Yhtiö arvioi saavuttavansa nyt toteutettavilla toimilla noin seitsemän miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Nyt päättynyt Suomen tuotantotoimintojen tehostamiseen ja sopeuttamiseen liittyvä tarkastelu on osa HKScanin konserninlaajuista tehostamisohjelmaa, jonka tavoitteena on 40 miljoonan euron vuotuiset säästöt vuoden 2020 aikana ja siitä eteenpäin.

Juttua muokattu 10.10. kello 13.30. Täydennetty paikkakuntakohtaiset luvut.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic