Lounais-Häme

HKScan voitti innovaatiopalkinnon ilman antibiootteja kasvatetulla rypsiporsaan lihalla

HKScanin lähipeltojen viljalla, rypsillä, kotimaisilla palkokasveilla ja ilman antibiootteja kasvanut porsaanliha on voittanut arvostetun innovaatiopalkinnon Euroopan osuustoimintajärjestön Copa Cogecanin järjestämässä kilpailussa. Palkinto jaettiin viime keskiviikkona Brysselissä. HKScan osallistui kilpailuun yhdessä suurimman omistajansa LSO Osuuskunnan kanssa.

Innovaatiokilpailun voitto tuli Omega3 Pork -porsaanlihalla, joka perustuu HKScanin vuonna 2011 suomessa markkinoille tuomaan HK Rypsiporsas -lihaan. Konseptissa porsaalle syötetään rypsiä, jonka vuoksi lihan rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi ja sisältää Omega-3 rasvahappoja.

Liha on maukkaampaa, mehevämpää ja muremapaa. Konseptia on jatkokehitetty sillä, että porsaat kasvat koko elinikänsä ilman antibiootteja.

-Tässä uudessa porsaanlihassa yhdistyvät suomalaisen ruoan parhaat ominaisuudet; maku, puhtaus, turvallisuus ja vastuullisuus, toteaa HkScanin konsepteista vastaava johtaja Heli Arantola.

Ensimmäinen erä Omaga-3 Pork-, No Antibiotic- lihaa vietiin Aasiaan viime kesänä. Kotimaan joulumarkkinoille HKScan on tuomassa pienen erän tätä samaa lihaa HK Farmarin joulukinkkuina.

 

Fingerpori

comic