Lounais-Häme

HKScanin tappioita lisäsi alkuvuodesta Rauman siipikarjalihanjalostamon käynnistäminen

HKScanin alkuvuoden osavuosikatsauksessa toimitusjohtaja Jari Latvanen toteaa, että alkuvuoden päätavoite oli parantaa siipikarjanlihan toimituskykyä asiakkaille, jossa Latvasen mukaan onnistuttiin myös hyvin. Asiakastoimitusten varmistamiseen tähtäävät toimet aiheuttivat kuitenkin lisäkustannuksia ja heikensivät tulosta. Tuloksessa näkyy myös alkuvuodelle tyypillinen kausivaihtelu.

HKScanin tavoitteena on Latvasen mukaan keskittää siipikarjalihan tuotanto Suomessa kokonaan Raumalle kesäkuun loppuun mennessä. Pitkällä tähtäimellä Rauman yksikön odotetaan parantavan huomattavasti siipikarjatuotannon tehokkuutta ja kilpailukykyä.

-Olemme sitoutuneet parantamaan kilpailukykyämme ja tuottavuuttamme sekä luomaan vastuullista, pitkän aikavälin lisäarvoa kaikille ruokaketjun toimijoille, Latvanen toteaa. Alkuvuoden luvuissa ei näy vielä HKScanin viime kuussa käynnistämä sianlihan vienti Forssasta Kiinaan. Saavutettua jalansijaan Kiinan markkinoilla Latvanen pitää osavuosikatsauksessa merkittävänä.

 

HKScan arvioi, että konsernin strategian toteutumisen vaikutus alkaa näkyä tämän vuoden aikana niin myynnin arvon nousuna kuin parantuneena tuotannon tehokkuutena.

From Farm to Fork -strategian painopisteet ovat fokus lihassa, johtajuus siipikarjassa, aterialiiketoiminnan kasvattaminen, tiivis yhteistyö tuottajien kanssa ja tuottavuuden sekä kannattavuuden parantaminen.

Konsernin nettovelka oli osavuosikatsauksen mukaan 313,5 miljoonaa euroa, joka nosti nettovelkaantumisasteen 95,1 prosenttiin.

Paineet grillikesän onnistumiseen ovat kovat. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic