Lounais-Häme

HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä: Kasvusuuntamme ovat edelleen siipikarja- ja aterialiiketoiminnoissa

HKScanin Forssan yksikössä on sikojen teurastusta, leikkuuta ja lihan pakkaamista. Forssassa on lisäksi eläinten hankinnan ja tuottajapalveluiden henkilöstöä. Kuva: Tapio Tuomela
HKScanin Forssan yksikössä on sikojen teurastusta, leikkuuta ja lihan pakkaamista. Forssassa on lisäksi eläinten hankinnan ja tuottajapalveluiden henkilöstöä. Kuva: Tapio Tuomela

HKScanin varsinainen yhtiökokous pidetään tänään torstaina. Toimitusjohtaja Tero Hemmilä esitteli katsauksessaan osakkeenomistajille HKScanin vuoden 2018 tuloksen, kuvasi yhtiön nykytilaa, toimenpiteitä talouden tervehdyttämiseksi sekä käynnissä olevaa strategiaprosessia.

Hemmilä kertoi, että HKScan keskittyy vuoden 2019 aikana yhtiön talouden tasapainottamiseen. Kannattavuuden parantamiseen tähtäävän työn keskiössä ovat muun muassa lihan arvoketjun aktiivinen ja paikallinen johtaminen, maakohtaisen tulosvastuun korostaminen sekä asiakasyhteistyön tiivistäminen ja brändijohtajuuden palauttaminen valituissa tuotekategorioissa.

HKScan uudistaa parhaillaan strategiaansa ja määrittelee siihen liittyviä painopistealueita uudelleen. Hemmilä sanoo, että yhtiön pitkän aikavälin tavoitteiden määrittelyn ohella yhtiö varmistaa lyhyen tähtäimen korjaavien toimenpiteiden toteutumisen.

– Näemme, että HKScanin liiketoiminnan strategisen kehittämisen kasvusuunnat ovat edelleen siipikarja- ja aterialiiketoiminnoissa. Punaisessa lihassa haemme aiempaa proaktiivisempaa kehitysotetta ja pyrimme hyödyntämään vastuullisuustyömme tarjoaman kaupallisen potentiaalin maksimaalisesti. Tarkastelemme avoimesti myös rooliamme kuluttajan ruokalautasella ja uusissa tuotekategorioissa.

– Kasvusuuntien määrittelyn lisäksi keskeiset strategiset arvioinnit liittyvät yhtiön rakenteeseen, minkä yhteydessä tarkastelemme myös eri markkina-alueiden asemoitumista osana konsernin liiketoimintaa, Hemmilä toteaa.

HKScanin strategiatyö etenee kevään ja kesän aikana.

Yhtiön vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen tulos julkaistaan 8. toukokuuta 2019.

Lue HKScanin yt-neuvotteluista, jotka koskevat myös Forssaa

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.1.2020

Uusimmat