Lounais-Häme

Hoi nuoriso, kesätöitä tarjolla!

Kunnat haluavat tarjota nuorille kesäksi mielekästä tekemistä ja mahdollisuuden ansaita rahaa. Lounais-Hämeen kunnissa ja lisäksi hyvinvointikuntayhtymässä on aiempien vuosien tapaan tarjolla runsas määrä kesätyöpestejä.

Forssa tarjoaa takuutyöpaikan kaikille vuonna 2002 syntyneille, eli tänä vuonna 16 täyttäville.

-Ikäluokan suuruus on tänä vuonna noin 150. Viime vuonna meillä oli takuutyöllistettynä noin sata nuorta ja lisäksi vanhemmista ikäluokista noin 90 nuorta, toimistosihteeri Tuija Lahtinen kertoo.

Vuosina 1998–2001 syntyneille forssalaisnuorille kesätöitä tarjotaan määrärahojen puitteissa.

Haku Forssan, Tammelan, Humppilan ja Someron kesätyöpaikkoihin tapahtuu tänä vuonna Kuntarekryn kautta.

-Kuntarekryyn pitää ensimmäisellä kerralla kirjautua. Sen jälkeen haettavissa ovat kunta-alan työpaikat ympäri Suomea. Me olemme pyrkineet tekemään hakulomakkeen mahdollisimman yksinkertaiseksi, Lahtinen vakuuttaa.

 

Haku kesätyöpaikkoihin on suuressa osassa kuntia jo käynnistynyt ja päättyy maaliskuun aikana. Kesätyöllistämisen periaatteet vaihtelevat jonkin verran kunnittain, mutta työsuhteet ovat pääosin 2–4 viikon mittaisia, työpäivät kuusituntisia ja työt ajoittuvat kesä–elokuulle.

Palkkaa maksetaan kahden viikon jaksolta noin 300 euroa.

Ypäjällä nuorten kesätyöhaku on hieman aikaisempia vuosia ja muita kuntia myöhemmässä. Hakulomakkeet päivitetään lähiaikoina kunnan nettisivuille ja haku jatkuu pitkälle huhtikuuhun.

Taloussihteeri Pirjo-Maarit Hellman kertoo, että työpaikkoja on tarjolla entisen käytännön mukaisesti.

-Vuosina -97–02 syntyneet ypäjäläiset voivat hakea kunnan työpaikkoja. Paikat arvotaan, mutta pyrimme huomioimaan erityisesti ne nuoret, jotka eivät ole saaneet kunnan kesätyötä aikaisempina kesinä, Hellman sanoo.

 

Työpaikkoja on tarjolla kuntien eri toimialoilla. Lahtisen mukaan Forssassa suurin osa nuorimpien työllistettävien työpaikoista on päiväkodeissa. Lisäksi tarvitaan muun muassa liikennepuistoapulaisia, leiriapulaisia ja puistotyöntekijöitä.

Vanhemmille ikäluokille töitä tarjotaan muun muassa keskushallinnossa, kirjastossa, kuvataidekoulussa ja jätevedenpuhdistamolla.

Urjalassa vähintään 16 vuotta täyttäneet nuoret voivat hakea kesätöitä teknisestä toimesta.

-Pääosa nuorten työpaikoista on nimenomaan teknisellä toimialalla, muualle työllistetään ehkä joitakin yksityisiä nuoria, kunnanjohtaja Hannu Maijala toteaa.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä tarjoaa 15–17-vuotiaille nuorille kesätöitä vammaispalveluissa, vanhuspalveluissa ja sairaalassa. Sairaalassa työtehtäviin kuuluu lähinnä pakkaus ja arkistointi, kun taas vammais- ja vanhuspalveluissa avustetaan ja pidetään asiakkaille seuraa.

FSHKY:n kesätöitä on tarjolla kaikissa Forssan seudun kunnissa.

 

Kuntien ja hyvinvointikuntayhtymän lisäksi nuoret voivat hakea kesätyöpaikkoja yrityksistä ja yhdistyksistä. Nuoria palkkaavat yritykset ja yhdistykset voivat hakea kunnilta kesätyöllistämistukea.

Myös kesätyöllistämistuen maksamisperiaatteissa on pientä vaihtelua, mutta perusperiaatteet ovat samat. Työllistämistuki on yleensä 50 prosenttia nuorelle maksetusta palkasta.

Tuki on kunnissa yleensä vaihtoehtoinen kunnan tarjoamalla työpaikalle, eli jos nuori on vastaanottanut kunnalta työpaikan, ei hänen osaltaan makseta tukea. FL

 

Kuntien ja FSHKY:n kesätyöt
Forssa: Haku päättyy 18.3. Haku kuntarekryn (www.kuntarekry.fi) kautta.Jokioinen: Haku päättyy 16.3. klo 15. Hakemuslomakkeet Paanan koulun kansliasta tai kunnan nettisivuilta.Tammela: Haku päättyy 23.3. Haku kuntarekryn kautta.Humppila: Haku päättyy 23.3. Haku kuntarekryn kautta.Ypäjä: Haku käynnistyy lähiaikoina. Hakulomake lisätään kunnan nettisivuille ja on haettavissa myös kunnantalolta. Haku jatkuu huhtikuun loppupuolelle.Somero: Haku päättyy 19.3. Haku kuntarekryn kautta.Urjala: Haku teknisen toimen kesätyöpaikkoihin päättyy 29.3. klo 15. Hakulomake kunnan nettisivuilla.Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä: Haku päättyy 31.3. Hakulinkki FSHKY:n nettisivuilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti