Lounais-Häme

Hoivakoti valmistuu loppuvuodesta

Attendon uusi 45-paikkainen hoivakoti valmistuu käyttöön loppuvuodesta, jolloin nykyinen vanhainkotirakennus siirtyy kunnalta yrityksen omistukseen. Urjalan kunnanhallitus esittääkin Akaan kaupungille, että Urjalan ja Akaan välinen Urjalan vanhainkotia koskeva vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa. Akaahan järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Urjalan perusterveyden-, vanhusten- ja vammaishuollon, mutta kiinteistöt ja toimitilat ovat sopimuskuntien omistuksessa.

Urjalan vanhainkodissa oleva käyttökelpoinen ja tarpeellinen irtaimisto jää korvauksetta yhteistoiminta-alueen käyttöön. Vanhainkotirakennuksen jatkokäyttö ja ylläpitokulut jäävät Attendon kontolle. Yksi vaihtoehto on rakennuksen purkaminen.

Kunnanhallitus esittää lisäksi, että Akaa käynnistää Urjalan vanhainkodin henkilöstön osalta yt-menettelyn henkilöstön siirtämiseksi liikkeen luovutuksella Attendon palvelukseen. Attendo on sitoutunut ottamaan henkilöstön ns. vanhoina työntekijöinä.

Urjalan tekninen palvelukeskus saa selvittää käytännön mahdollisuudet siirtää vanhainkodin varavoimalaitos kunnantalolle. Varavoimalaitos on asennettu sähkökatkosten varalta.

Urjalan kunta aikoo korvata Akaan kaupungille järjestelyistä aiheutuvat ylimääräiset kustannukset laskun mukaan.

Keskuskeittiön toiminta vanhainkotirakennuksessa loppuu. Hoivakodin valmistuttua Attendo tuottaa ruokapalvelut itse. Urjalan kunnan ruokapalveluiden rakennetta muuttavat lisäksi valmistuva Urjalan yhtenäiskoulun keittiö, Kirkonkylän ja Huhdin koulun keittiöiden loppuminen ja Aseman koulun keittiön muuttaminen valmistuskeittiöstä palvelukeittiöksi.

Yt-neuvottelujen tuloksena oli, että viideltä ruokapalvelu- ja yhdistelmätyöntekijältä päättyvät työt. Yhdelletoista löytyy tehtävää. Irtisanottujen palvelusaika päättyy vuoden lopussa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic