Lounais-Häme

Hoivataide-esityksiä palvelutaloihin

 

Se on sydämellä ja ilolla sekä leikillä, mutta myös tosissaan, ehkä vähän vakavissaankin tekemistä. Eli laaja on tuntemusten kirjo, kun Härkätien Teatteri antautuu hoivataiteen vietäväksi. Ja vie samalla mukanaan vanhainkotien ja palvelukeskusten väkeä, joka ei kuitenkaan jää pelkäksi vastaanottajaksi, vaan luo tilaisuudelle sisältöä aktiivisena osapuolena.

Härkätien Teatteriyhdistyksen kulttuuriohjaaja Maarit Murtomäki-Halonen määrittelee Tammelassa kuluvan kevään mittaan vauhtiin päässyttä hoivataidemuotoa teatterin ja musiikin yhdistämiseksi. Musiikille kuuluvasta asemasta kielii tuokioiden työnimekseen saama mummo- ja vaarimuskari.

-Osallistumisprosentti tilaisuuksissa on ollut kiitettävä ja tunnelma innostunut, Maarit Murtomäki-Halonen toteaa tyytyväisenä.

Tammikartanon palvelukeskuksen huhtikuinen hoivataidetuokio toteutui meriseikkailuna, joka eteni niin musiikin ja teatterin kuin tanssinkin keinoin. Työvälineinä palvelivat keppi- ja nuketusnuket, rytmisoittimet sekä huivit. Niin ja karttapallo totta kai, kun meriseikkailusta kerran oli kysymys.

Hellimistaidemerkityksenkin täyttäneen hoivataidetuokion sanomansa perille vieneestä toteutuksesta huolehtivat ryhmää johtaneen Maarit Murtomäki-Halosen ohella Härkätien Teatterin nuoriso-osaston Ellinoora Nuutinen nukketeatteripossunsa ja Marja Tuki nukketeatterikissansa kera yleisönsä valloittaen.

Elävä kitarasäestys sekä levymusiikki tahdittivat yhteisiin lauluihin osallistumista.

-Sinä olet siellä ja minä olen täällä, kumpikin meistä on iloisella päällä -kertosäe tiivisti osuvasti yhteisen meriseikkailuelämyksen.

Viimeisen silauksensa kolmevarttinen hoivataidetuokio sai osanottajien välistä läheisyyttä korostaneesta koskettelusta Merihevonen ja meritähti yhteisesityksessä.

Härkätien Teatteri vie mummo- ja vaarimuskari -hoivataidemuotoaan Tammikartanon lisäksi Ruisluodon palvelukeskukseen periaatteella yksi kerta kuukaudessa. Toiminta jatkuu Maarit Murtomäki-Halosen mukaan näillä näkymin ainakin vielä toukokuussa. Hän määrittelee olennaista olevan, että tilaisuudet eivät toista itseään, vaan niille kehitetään aina erikseen vaihteleviin teemoihin perustuva oma sisältönsä.

Tammikartanossa päivätoiminnan ohjaajana toimiva Merja Suni luonnehtii hoivataidevierailujen tuovan mukavaksi osoittautunutta vaihtelua talon rutiineihin.

-Kovasti näitä on opittu jo täällä odottamaan.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti