Lounais-Häme

Hokkarit jalkaan ja jäälle – ulkojäitä laitetaan kiireen vilkkaa kuntoon. Katso täältä oman kuntasi tilanne!

Monessa paikassa pääsee jo testaamaan, miten luistimen terä ulkojäällä liukuu. Sääennuste lupaa jäiden suhteen hyvää – pakkasen puolella pysytään.
Talsoilan jäällä on otettu ilo irti ulkojääkauden avauksesta. Muidenkin koulujen ulkojäät pyritään saamaan kuntoon pikapuolin.

Ulkojäiden avaaminen on yksi talvikauden riemukkaimpia hetkiä. Forssassa Talsoilan kenttä saatiin luistelukuntoon jo viikonvaihteessa ja virallinen avaaminen tapahtui maanantaina. Jäälle ryntäsi heti avajaisiltana suuri joukko luistelijoita.

Myös muita ulkojäitä laitetaan kuntoon pikavauhtia. Kuhalan ja Tölön koulujen jäät on jo pohjattu, ja puistotyönjohtaja Ismo Ojansuun mukaan toiveissa on, että ainakin Kuhala on luistelukunnossa loppuviikon aikana.

– Nämä pikkupakkaset ovat vähän haastavia jäädyttämisen kannalta, mutta onneksi pakkasen pitäisi hiukan kiristyä. Tiedotamme nettisivuilla heti, kun jäät ovat varmasti turvallisessa luistelukunnossa, Ojansuu lupaa.

Muiden koulujen jäät pyritään saamaan avatuksi viimeistään loppiaisen jälkeen, kun koulu joululoman jälkeen alkaa uudestaan.

Latuja Forssassa pohjattiin alkuviikolla Vieremän stadionilla ja Kaikulan sekä Paavolan kuntoradoilla, mutta lunta on vielä auttamattomasti liian vähän.

– Lumi ei riitä, mutta se on ilmeisesti hyvää lunta nimenomaan ladun pohjaksi. Pakkaslunta tarvittaisiin lisää vielä vaikka kuinka, suojalunta riittäisi sellainen kymmenen senttiä, Ojansuu arvioi.

Tammelassa päässee pikapuoliin suksille, ja ulkojäät ovat jo voittopuolisesti luistelukunnossa. Ainoastaan liikuntapuiston vapaa jääalue ja Riihivalkaman koulun kenttä ovat jäädyttämättä. Liikuntapuiston kaukaloon ja muiden koulujen jäille pääsee jo luistelemaan.

Urjalassa talven hiihtokuntoa on päässyt testaamaan jo vajaan parin viikon ajan. Lammiharjulle levitettiin tykkilunta 8. päivä joulukuuta. Hiihtämään pääsee sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä noin 500 metrin matkalla.

Lue lisää Tammelan tykkilumista

Ulkojäälle Urjalassa päästään viimeistään tulevana viikonloppuna. Kiinteistönhoitaja Vesa Partinen kertoo, että Aseman koulun jääkentän pohja on jo hyvässä kunnossa, mutta pari jäädytyskertaa vielä tarvitaan.

Jokioisilla pohjajään tekeminen urheilukentän jäälle on aloitettu. Kentänhoitaja Jouko Heinämäki lupailee, että joulun pyhiksi jää olisi luistelukunnossa, mikäli sääennuste vain pitää kutinsa.

Ladunpohjaa urheilukentän ringillä ja pellolla tampattiin maanantaina, mutta satanut lumi ei vielä riitä ladun tekemiseen. Urheilukentän maasto on ensimmäinen paikka, johon latu tehdään, kunhan lunta sataa lisää.

Ypäjällä Pertunkaaren ulkojäälle pääsee todennäköisesti luistelemaan tänään, sillä jäädytystä tehtiin tiistaina täydellä teholla.

Humppilassa ulkojäiden jäädytystä ei ole vielä aloitettu. Ensimmäisenä jäädytyslistalla tulee olemaan alakoulun kaukalo. Myöskään Somerolla ulkojäille ei ole vielä asiaa. Maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavolan mukaan jäädyttäminen kannattaa aloittaa, kun mittari painuu vähintään viisi astetta miinukselle. FL

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic