Lounais-Häme

Holjat jäi aavistuksen miinukselle

Holjat markkinat jäivät sateisen sään takia taloudellisesti hieman miinukselle. Simo Jaakkola sanoo tappiota kertyvän jonkin verran. Holjille osallistui 10000–11000 kävijää.

Kertyvä pieni tappio ei kuitenkaan vaaranna Hojien järjestämistä ensi vuonna. Päättäjien päättäjä Simo Jaakkola sanoo Holjien käynnistävän ensi elokuun tapahtuman järjestelyt esiintyjien kiinnittämiseksi jo lähiaikoina.

-Sateen uhka sai monen jäämään kotiin, Jaakkola sanoo.

Holjanteri Erkki Tervomaa toteaa, että ainekset olisivat ollut suurempaankin yleisökatoon, jos sadekuurot olisivat osuneet kunnolla torille. Näin vetonaulat Lauri Tähkä ja Tuure Kilpeläinen vetivät kunnolla väkeä torille.

Tänä vuonna Holjat oli panostanut esiintyjäbudjettiinsa reippaasti yli 100000 euroa, kun normaalitaso on ollut viime vuosina noin 60000–70000 euroa. Tervomaan mukaan sää huomioiden väki saatiin kuitenkin liikkeelle. Todellisella aurinkokelillä katsojamäärä olisi kohonnut tuntuvasti nykyisestä.

-Sateen osalta olisi voinut käydä paljon pahemmin. Nyt tyttöjen silmäripset eivät päässeet pahemmin kastumaan. Äijät tosin pärjäävät säässä kuin säässä, Tervomaa uskoo.

 

Hakkapeliitta-tapahtumassa Tammelassa nautittiin lauantaina kauniista kesäsäästä. Sunnuntaina juhla sai niskaansa kunnon sadekuuron mutta kävijät pysyivät uskollisena tapahtumalle.

Hakkapeliittatapahtuman vastaava Mari Rauhaniemi sanoo, etteivät suomalaiset ole tehty sokerista vaan kävijät osaavat varautua kumisaappain ja sadeasuin sekä oikealla asenteella. Rauhaniemi kertoo, että kuunteli öistä sadetta pieni pelko rinnassa mutta kävijämäärä jäi vain aavistuksen pienemmäksi kuin viime vuonna.

Hakkapeliitassa kävi tänä vuonna yli 8000 vierasta. Ensi vuonna tapahtuma viettää 40-vuotisjuhlaansa.

 

Sunnuntainen harrasteautotapahtuma Pick-Nick sujui SMCF:n puheenjohtajan Ari Isomäen mukaan yllättävän hyvin.

-Aamu oli mikä oli mutta täytyy sanoa, että harrasteautoilijat olivat kyllä liikkeellä. Olemme tyytyväisiä tapahtuman sujumiseen. Romu- ja firmatorilla sateinen keli hieman näkyi, Isomäki sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic