Lounais-Häme

Holjat jäi kävijätavoitteesta

Holjilla markkinoilla kävi ensimmäisten arvioiden mukaan torstaina noin 2500 kävijää, perjantaina ja lauantaina molempina noin 3500 kävijää. Kokonaiskävijämäärä jää järjestäjä Simo Jaakkolan arvion mukaan vähintään 1000 henkeä tavoitteista.

-Ilmat olivat hyvät, mutta kai kolme päivää on liian pitkä tapahtumalle nykyään. Ei ihmisten rahapussit oikein kestä, Jaakkola arvioi.

Jaakkolan mukaan järjestäjät eivät saa kuluja katettua saaduilla tuloilla, vaikka kuluja saatiin edellisvuodesta pienennettyä.

-Emme pyrikään suurta voittoa tekemään, vaan ainoastaan päästä omillemme. Sen verran olisi hyvä kuitenkin tehdä voittoa, että voisimme jatkaa toimintaa. Jos tekee monta vuotta putkeen negatiivista tulosta, laskuoppini mukaan kassa loppuu jossain vaiheessa, hän sanoo.

Jaakkolan mukaan on kuitenkin käytännössä varmaa, että Holjat markkinat järjestetään ensi vuonnakin. Vuodessa tapahtuma voi kuitenkin supistua kaksipäiväiseksi. Torstai oli järjestäjille tänä vuonna pettymys etenkin järjestyshäiriöiden vuoksi.

-Järjestyksenvalvojilla oli pitkästä aikaa paljon työtä torstaina. Ei ole ilo järjestää nuorille tapahtumaa, jos he käyttäytyvät huonosti. Onhan fiksuja nuoria todella paljon, mutta seassa on myös huonosti käyttäytyviä, Jaakkola puhisee.

Tammelassa lauantaina ja sunnuntaina järjestetty Hakkapeliittatapahtuma oli tapahtumavastaava Mari Rauhaniemen mukaan onnistunut. Kokonaisuudessaan kaikki toimi tapahtuman aikana hänen mukaansa hienosti.

Lauantaina kävijöitä oli noin 4500 henkeä, sunnuntaina ensimmäisten arvioiden mukaan enemmänkin.

-Ne ovat odotettuja lukuja. Meillä on vakiintunut viikonlopun kävijämääräksi 10 000 henkeä. Siihen pääsemme todennäköisesti nytkin, kun väkeä on riittänyt molempina päivinä, Rauhaniemi sanoo.

Taloudellisesti järjestäjätaho nuorisoseura Aura jää voitolle. Tapahtuma järjestetään samassa muodossa myös vuoden päästä.

-Saamme saaduilla tuloilla varmasti lasten ja nuorten kerhot jatkumaan syksylläkin. Hakkapeliitat ja Rauhaniemen kesäteatteri tähtäävät siihen, että pystymme tarjoamaa niitä, Rauhaniemi sanoo.

Myös Urjalassa oltiin tyytyväisiä. Pentinkulman päivillä kävi yhteensä pari tuhatta asiakasta, joka oli odotettu määrä.

-Tavoitteenamme on saada kulut peittoon, eikä varsinaiseen tuloksen tekoon edes pyritä. Budjetissa pysymme kyllä, toiminnanjohtaja Laura Jänisniemi sanoo.

Pentinkulman päivillä oli tänä vuonna tapahtumia kahdeksan päivän sisällä. Kahden viikonlopun malli toimi Jänisniemen mukaan hyvin.

Ensi vuonna Pentinkulman päivien otsikkona on Kenelle Jussi maansa kuokki ja teemana maa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti