Lounais-Häme

Holjat jäivät jälleen miinusmerkkiseksi – Pick-Nick ja Hakkapeliitat onnistuivat

Aurinkoinen ja lämmin keli siivitti Pick-Nick -tapahtuman sekä Hakkapeliitat viikonloppuna menestykseen. Holjat ei kuitenkaan saavuttanut kävijätavoitettaan hyvästä säästä huolimatta.

-Yleisötavoitteeseen ei päästy. Torstai oli suurin pettymys. Perjantai ja lauantai olivat lähelle sitä, mitä oli budjetoitu, mutta torstai oli huono, Simo Jaakkola Holjien markkinointitoimikunnasta harmittelee.

Torstain esiintyjät Isac Elliotin johdolla vetivät torille ainoastaan 1500 katsojaa, kun paikalle odotettiin 3500–4000 henkeä.

-Isac Elliot ei vetänyt niin paljon nuorisoa mitä ajateltiin. Olimmeko hänen kanssaan vuoden myöhässä, kun emme viime vuonna häntä saaneet, Jaakkola kysyy.

Holjat tavoitteli tapahtumalleen yhteensä 12 000 kävijää, mutta torstain heikko yleisömäärä jätti jo aikaisessa vaiheessa kauas tavoitteesta.

-Täydellisiä laskelmia ei ole vielä tehty, mutta yhteensä tapahtumassa oli varmaan noin 10 000 kävijää, kuten viime vuonna, Jaakkola arvioi.

 

Holjien esiintyjäbudjetti oli viime vuoden tapaan yli 100 000 euroa. Budjetti on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi.

-Esiintyjäbudjeteissa on selvä nousu, kun ennen budjettimme oli 60 000–70 000 euroa. Artistien hinnat nousevat joka vuosi. Kohta tulee varmaan vaihe, ettei kukaan järjestäjä pysty ottamaan heitä, Jaakkola pohtii.

Perjantaina esiintynyt ja monta vuotta Holjille tavoiteltu Kaija Koo oli Jaakkolan mielestä onnistunut sijoitus.

-Perjantaina näki selkeästi, että Kaija Koo oli selvä vetonaula. Uriah Heep samoin lauantaina.

Jaakkola myöntää Holjien jäävän miinusmerkkiseksi, mutta toivoo tappioiden olevan mahdollisimman pienet, jotta tapahtuma pystytään järjestämään myös ensi vuonna.

-Lyödään nämä Holjat kahden viikon sisällä pussiin ja sitten mietitään ensi vuotta. Esiintyjiä on jo haettu ja mietitty, mutta päätöstä ei ole tehty.

Holjat oli tänäkin vuonna kolmipäiväiset, mutta ajatusta tapahtuman muuttamisesta kaksipäiväiseksi on pohdittu.

-Laskennallisesti kuluja ei saada paljoa pois, vaikka vaihdettaisiinkin kahteen päivään. Kahtena päivänä tarvittaisiin enemmän yleisöä. Torille pitäisi saada 6000 ihmistä molempina päivinä, mikä on aika mahdoton tehtävä, Jaakkola toteaa.

 

Pick-Nick keräsi Pilvenmäen raviradalle jälleen kymmeniätuhansia ihmisiä ja reilu pari tuhatta ajoneuvoja.

-Tapahtuma oli todellakin onnistunut. Ilmat olivat mitä parhaimmat ja Pilvenmäki oli käytännössä täynnä, Street Machine Club Forssa ry:n puheenjohtaja Henry Koivula iloitsee.

Pick-Nickin suosion salaisuus on yksinkertainen.

-Pick-Nick on muotoutunut jo perinteiseksi tapahtumaksi autoharrastajille. Meillä on myös harrastajaystävälliset hinnat, kun vertaa muihin samanlaisiin tapahtumiin, joissa hinnat ovat karanneet käsistä, Koivula sanoo.

Koivula arvioi kävijämääräksi noin 25 000 ihmistä, mikä on samaa luokkaa aikaisempien vuosien kanssa. Pilvenmäen ravirata alkaa käydä tapahtumalle jo ahtaaksi, mutta Koivula lupaa Pick-Nickin säilyvän tutussa paikassa.

-Samassa paikassa ollaan myös ensi vuonna ja samaan aikaan eli elokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Myös samalla kaavalla mennään, vaikka jotain uuttakin voi tulla ja jotain jäädä pois.

 

Tammelan Hakkapeliitat juhli viikonloppuna 40-vuotista taivaltaan, mikä näkyi myös kävijämäärässä.

-Hakkapeliitat sujuivat erinomaisen hienosti. Olemme oikein tyytyväisiä. Kävijöitä oli enemmän kuin viime vuonna ja säät suosivat, Hakkapeliittatapahtuman vastaava Mari Rauhaniemi kertoo.

Rauhaniemi arvioi, että tapahtumaan osallistui kumpanakin päivänä noin 4500 henkeä, mikä riittää positiiviseen tulokseen.

-Voittoa on toivottavasti odotettavissa, että saadaan Auran Pirttiä jälleen vuosi ylläpidettyä ja kerhotoimintaa pyöritettyä. Tulonlähteemme ovat Hakkapeliitat ja kesäteatteri. Jos menisi huonosti, niin pitäisi miettiä, että miten kustannukset hoidetaan, Rauhaniemi sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti