Lounais-Häme Forssa

Holjat-organisaatiolta uusi aluevaltaus: Marraskuun lopussa järjestetään joulutapahtuma Forssan torilla

Holjat-organisaatio on järjestelemässä marraskuun loppuun omaa joulutapahtumaansa Forssan torille. Tyykikylän joulu -tapahtuman ympärille osuu tietynlainen "superviikonloppu".
Tyykikylän joulu -tapahtumaan on suunnitteilla esimerkiksi aidon Joulupukin vierailu. Kuva on viime vuoden Forssan joulunavauksesta. Kuva: Tapio Tuomela
Tyykikylän joulu -tapahtumaan on suunnitteilla esimerkiksi aidon Joulupukin vierailu. Kuva on viime vuoden Someron joulunavauksesta. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunkifestivaali Holjien taustalla toimiva Forssan Tyykikylä oy puuhaa tällä hetkellä Forssaan uutta joulutapahtumaa.

– Lauantaina 28.11. Forssan torilla on tarkoitus järjestää koronatilanteen salliessa kaupallinen joulutoritapahtuma, johon halutaan yrittäjät mukaan, Holjien markkinatoimikunnan Simo Jaakkola kertoo.

Holjien tapaista esiintymislavaa ja huippuartisteja torille ei ole tarkoitus tuoda. Tyykikylän joulu -nimellä kulkevan tapahtuman aikana torilla on myyntiä, joulupuurotarjoilua ja tietysti Joulupukki.

– Ajatuksena on saada Forssaan joku julkkisjoulupukki – siis ihan oikea Joulupukki, joka sitten tuotaisiin näyttävästi paikalle. Mutta kaikki on vielä suunnitteluvaiheessa. Tuomme tapahtumaan vanhoja perinteitä ja samalla keksimme kaikkea uutta.

Lue myös: ”Emme uskalla ottaa riskiä” – Holjat siirtyvät kesälle 2021 (FL 8.5.2020)

Forssan joulunavaus samana viikonloppuna?

Samana viikonloppuna on tarkoitus viettää Forssassa myös perinteinen joulunavaus, jonka järjestää Forssan Yrittäjänaiset. Jaakkola ei näe, että tapahtumat söisivät toisiaan vaan ovat toisiaan täydentäviä.

Tyykikylän joulun on Jaakkolan mukaan tarkoitus olla nimenomaan kaupallinen joulutapahtuma, johon otetaan yritykset ja etenkin alueen kivijalkamyymälät vahvasti mukaan. Tapahtumaa on tarkoitus myös rakentaa ja laajentaa eri puolille Forssaa, esimerkiksi kehräämöalueelle, missä on jo aiemmin Forssan joulunavauksessa järjestetty joulumyyjäisiä.

Jaakkola toteaa, että monella paikkakunnalla on useampia joulutapahtumia, jotka ovat samantapaisia.

– Esimerkiksi Lahdessa on ainakin kolme joulunavaustapahtumaa, ja se toimii hyvin.

Kun saman viikonlopun perjantai on vielä huipputarjouksista tunnettu Black Friday, on kyseessä melkoinen joulukuun taitteen superviikonloppu etenkin yrittäjille.

– Black Fridayn idea on hieno, mutta sekin on vähän vesittynyt, kun tarjouksia on nykyään pitkin viikkoa. Tyykikylän joulussa tavoitteena on kannustaa yrittäjiä miettimään juuri sille päivälle jotain täkyjä.

Tavoitteena jatkumo ja perinne

Tyykikylän joulun tavoitteena on erityisesti auttaa koronakurimukseen joutuneita yrityksiä, joilla on takanaan hankala vuosi.

– Yritämme tapahtumalla viestiä ja kannustaa kuluttajia käyttämään rahat omassa kotikunnassa. Jouluostokset voi tehdä myös lähellä, Jaakkola muistuttaa.

Mistään koronavuoden erikoistapahtumasta ei ole kuitenkaan kyse. Ideana on rakentaa jopa tapahtumaketjua niin, että Holjat ei tulevaisuudessa olisikaan ainoastaan kerran vuodessa järjestettävä suurtapahtuma vaan myös muuta.

– Voisimme järjestää vaikkapa keväällä vielä oman tapahtuman. Kukkamarkkinat on jo hyvä yrittäjävetoinen tapahtuma, ehkä mietimme rinnalle jotain uutta.

– Joulutapahtumasta on tarkoitus rakentaa jokavuotinen perinne, ja tuoda sitä myötä lisää eloa tähän kaupunkiin, Jaakkola sanoo.

Tapahtuma on yleisölle maksuton, eikä Forssan Tyykikylä oy:n tarkoitus ole kerätä rahaa tapahtumalla.

– Tavoite on nollatulos, mutta seuraavan vuoden tapahtuman järjestämistä ajatellen ei haittaa jos muutama euro jää taskuun, koska kaikki maksaa. FL

Muokattu klo 20.30: Kuva otettu Someron joulunavauksesta, ei Forssasta.

Muokattu 16.8. klo 12.46: Forssan perinteisen joulunavauksen järjestää Forssan Yrittäjänaiset, ei Forssan kaupunki.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic