Lounais-Häme Forssa

Holjien Simo Jaakkola:" Sattuu, sattuu...": Hakkapeliittatapahtuma ja Pick-Nick onnistuivat, Holjat notkahti perjantaina

Hakkapeliittatapahtuma ja Pick-Nick ovat tyytyväisiä väkimääriin, Holjat ei. Tapahtumien ensi kesän suunnittelu käynnistyy jo syksyllä.
Eppu Normaali lunasti odotukset paitsi fanien myös Holjat-organisaation edessä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Eppu Normaali lunasti odotukset paitsi fanien myös Holjat-organisaation edessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun superviikonlopun järjestäjistä kaksi kehrää tyytyväisenä, mutta yksi ei. Holjat-organisaatiossa nuollaan nyt perjantai-illan haavoja.

– Sattuu, sattuu, sattuu… Perjantai-illan tavoitteesta jäi puuttumaan yli tuhat lipunostanutta, markkinatoimikunnan Simo Jaakkola summaa.

Torstain esiintyjät Eppu Normaali ja oman kylän TPL saivat väen liikkeelle odotetusti. Torilla viihtyi noin 3 000 juhlijaa.

Myös lauantain Aikakone, Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden vangit (ft. Tommi Läntinen) ja LeeWings kiinnostivat lauantaina.

– Menneisyyden vangit on hyvä bilebändi ja torilla oli noin 2 500 ihmistä. Perjantaina torille tuli vain 1 000 lipun lunastanutta. Suurlähettiläät ei siis vetänyt väkeä odotetusti.

Perjantaina torin lavalle nousivat myös Kuumaa, Lord Est ja Samae Koskinen.

 

Perjantain pettymys tuntuu Jaakkolan mukaan myös tapahtuman taloudessa.

– Lopullisesti tilanne selviää syyskuussa, kun kaikki tulot on tilitetty ja laskut on maksettu. Uskoisin, että miinusta jää viivan alle.

Syyskuussa Holjat luovat tämänvuotisten kokemusten perusteella suuntaviivoja ensi kesään.

– Jälleen kerran pohditaan pitäisikö ajankohtaa siirtää tai tehdä tapahtumasta kaksipäiväinen. Kulut eivät yhden päivän pudottamisella kuitenkaan juuri laskisi ja jos sitä siirtäisi saisiko sopivia artisteja kiinnitettyä. Kesällä on runsaasti festareita ja keikkoja, Jaakkola pohtii.

Kaksipäiväinen Hakkapeliittatapahtuma houkutteli Tammelaan yli 10 000 kävijää.

Tammelan historiasta ponnistava Hakkapeliittapahtuma oli Nuorisoseura Auran puheenjohtaja Mari Rauhaniemen mukaan onnistunut.

– Seuran väki on onnellista, väsynyttä ja kiitollista niin talkoolaisille, myyjille kuin vieraillekin, hän summaa.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa vieraili yhteensä yli 10 000 kävijää ja myyntikojuja Mustialan puistossa oli noin 160.

– Tänä vuonna teemana oli lapset ja lapsuus 1600-luvulla. Mustialaan rakennettiin lapsille myös oma kylä. Erityisesti käpylehmien rakentaminen osoittautui vetonaulaksi. Lasten oma alue oli hyvä idea ja jää myös tuleviin tapahtumiin.

Ainoa murhe oli lauantaiaamun sisääntuloliikenteen ruuhkautuminen valtatie 10:n suunnasta.

– Se on yleensä ollut se rauhallisempi tulosuunta, mutta nyt pysäköintialue täyttyi nopeasti ja liikenne ruuhkaantui. Tästä otamme opiksi ensi vuotta varten.

Yksi syy ruuhkaantumiseen voi olla, että tänä vuonna tapahtumavieraita tuli Rauhaniemen havaintojen mukaan runsaasti myös Hämeenlinnan, Riihimäen ja Turun suunnasta.

Pick-Nick täytti jälleen Pilvenmäen raviradan.

 

Harrasteajoneuvot Forssan Pilvenmäelle koonnut Pick-Nick oli Street Machine Club Forssan puheenjohtaja Jyrki Jokelan mukaan niin suuri kuin se oikeastaan voi olla.

– Raviradan alueella oli sunnuntaina esillä noin 2 500 autoa ja ne sinne mahtuvat. Yleisöä kävi ainakin noin 25 000. Kokonaiskävijämäärää on vaikea arvioida, sillä väki tulee ja menee eikä meillä ole laskureita tai pääsylippuja. Olemme halunneet pitää tämän koko perheen ilmaistapahtumana, Jokela kertoo.

Tapahtumaan osallistuvat autot maksoivat 10 euron parkkimaksun ja moottoripyörät 5 euroa.

– Tavoitteena on saada tapahtuman kulut peittoon ja myös varat Ollintien tallin vuokraan ja kuluihin, jotka kasvavat vuosi vuodelta.

Sää oli Jokelan mukaan täydellinen Pick-Nickille: ei liian kuuma, joka olisi avoimella kentällä uuvuttanut yleisön lisäksi vanhimpien autojen jäähdytysjärjestelmät. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic