Lounais-Häme

Holjilla satsataan paikalliseen ruokaan ja vip-vieraisiin

 

-Käytännössä huomisaamuna kello kahdeksalta kaikki on kunnossa, huokaisi Holjien torimestari Arto Heino keskiviikkona Forssan torilla.

Se on täällä taas, nimittäin Holjat-kaupunkifestivaali. Uutta tämän vuoden Holjilla on lähiruoan korostaminen sekä vip-pakettien myynti.

-Yritykset saivat ostaa vip-paketteja ja yritysten vieraita yritetään täällä erityisesti hemmotella. Sitä on useampana vuonna suunniteltu, mutta se on jäänyt toteuttamatta tässä mittakaavassa, kertoi Heino.

Vip-paketteja oli keskiviikkoon mennessä myyty parisataa kappaletta, eli kolmensadan tavoitteesta oltiin vielä jäljessä. Kahdesta tarjolla olevasta vip-päivästä erityisesti lauantaille on vielä paikkoja jäljellä. Perjantain menekki on ollut parempi. Pakettiin kuuluu ranneke, buffet-ruokailu ja kaksi viinilipuketta sekä mahdollisuus viettää aikaa vip-teltassa.

Festivaalin ruokapuolella tuodaan nyt erityisesti esille paikallista osaamista ja ruokakulttuuria. Jopa lounaishämäläistä talkkunaerikoisuutta, piapoa, saadaan maistella.

-Paikallisuutta on toivottu enemmän ja tänä kesänä otin ruokapuolen hoitaakseni. Alueelle ollaan ensimmäistä kertaa pystytetty vip-teltta, jossa tarjotaan buffet-ruokaa oikeilta astioilta. Tätä varten paikalla on myös ruokarekka, jossa on täysin varusteltu ravintolakeittiö, kertoi Holjien ruoantarjoajien sopimuksista vuosia vastannut yrittäjä Tiina Koski tammelalaisesta ravintolapalvelu MokkerMeijasta.

Isoilla kylmiötiloilla sisustettu valkoinen vaunu antaa tilaisuuden kokata tuoretta purtavaa asiakkaiden silmien edessä festivaalialueella. Ruoanlaitosta huolehtii Kosken seurana kymmenkunta hänen kollegaansa, joiden joukossa on muun muassa Forssan ammatti-instituutin opettajia ja entisiä oppilaita.

-Lohta saadaan eri annoksissa. Tarjolla on myös Makulihan kokonaista possua ja salaattia paikallisista aineista. Nyt on myös panostettu kasvisruokaan, jonka seurana maistellaan nyhtökauraa, esitteli Koski.

Tapahtumakävijät saavat lisäksi lähikanasta valmistettuja annoksia varsinaissuomalaiselta Zici Maalaiskanalta. Lounasta ja kahvia torialueella taas myydään jo aamupäivällä.

Viime kesänä alkanut ja yleisöä ihastuttanut lauantain K-18-ilta saa jatkoa tänä vuonna. Käytännössä kello 16 jälkeen festivaalialue on lauantaina tarkoitettu vain täysi-ikäisille. Torstai ja perjantai ovat edelleen enemmän nuorten juhlaa niin ikärajattomuuden kuin esiintyjien puolesta.

-Lauantaina päivällä on kyllä lapsille ilmaisohjelmaa: Katti Matikainen tulee kello 11 leikityttämään lapsia lavalle ja sitten Kasper & Marko Duo laulattaa lapsia, muistutti Holjien artistivastaava Mari Noromies-Wahl.

Lisäksi Tivoli Seiterän laitteet viihdyttävät kävijöitä läpi Holjien. Eikä senioreitakaan ole unohdettu.

-Perjantainahan meillä on eläkeläisten tapahtumaa kello 12. Forssan eläkeläisjärjestöt järjestävät parituntisen ohjelmanumeron kahveineen, jota seuraamaan saapuu kolmisensataa eläkeläistä, huomautti Heino.

Aidattu festivaalialue suljetaan muilta paitsi festivaalikävijöiltä torstaista lauantaihin kello 16 aikaan. Tällöin päättyvät myös tämän viikon torstai- ja lauantaitorit. Lipunmyynti alueelle alkaa kello 18 maissa Torikadun ja Hämeentien kulmassa olevilla lippupisteillä. Päiväsaikaan lippuja voi ostaa myös Holjien infopisteeltä Kotipizza-rakennuksesta. Rannekkeilla sisään alueelle pääsee Vilppaankadun ja Torikadun risteyksessä olevasta torinkulmasta päivittäin kello 18 lähtien.

-Entinen Nordean edusta eli Torikatu suljetaan joka päivä. Ainakin lauantaina se on koko päivän suljettu, sillä silloin siinä on katusählyn SM-sählyturnaus, huomioi Heino.

Turnausta organisoi salibandy-yhdistys Forssan Suupparit. Toisena liikunnallisena tempauksena FoKoPo isännöi Kehräämön alueella ankan uiton SM-kisoja lauantaina kello 13. Holjien ajan Sibeliuksenkatu on suljettu puoliväliin asti. Lounaismaan Osuuspankille kulku on jätetty avoimeksi.

Festivaalikävijöitä odotetaan paikalle vähintään 12 000 hengen verran, mutta tavoitteissa on jopa 15 000 kävijää. Viime vuonna yllettiin reilun 22 000 kävijän lukemiin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti