Lounais-Häme

Holttinen ja Andersson veivät Someron karnevaalikisojen voitot

Puolet valtakunnan kärkihyppääjistä jätti Someron Seiväskarnevaalien lauantaiset miesten ja naisten sarjojen pääkilpailut väliin, mutta toisen puolen voimin saatiin kuitenkin aikaiseksi kohtalaisen tasokas hyppytapahtuma.

Miesten A-kilpailussa korkeimmalla riman päällä käväisi Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten. Hänen erittäin ilmavassa kolmannessa yrityksessään 560 sentin korkeudesta rima näytti jo jäävän kannattimilleen, mutta valahti kuitenkin hetken viiveellä miehen seuraksi patjakasaan.

Edellisen korkeutensa 530 Wecksten oli selvittänyt vasta kolmannella yrityksellään ja kun järjestävän seuran Someron Esan Tommi Holttinen leiskautti saman korkeuden yli toisellaan, tuli hänestä karnevaalien miesten pääkilpailun ensimmäisen somerolaisedustaja korkeimmalla palkintokorokkeella sitten Eemeli Salomäen seitsemään vuoden takaisen ykköstilan.

Aivan kuten samalla areenalla torstaina käydyssä kisassa, Holttinen teki kolme epäonnistunutta yritystä 550 sentin korkeudesta. Wecksten puolestaan jätti tuon korkeuden väliin ja panosti kolmenkymmenen sentin nostolla henkilökohtaiseen ennätykseensä, joka siis oli erittäin lähellä onnistumista.

 

Kisan jälkeen Wecksten vaati – ja lopulta myös sai – uusintayrityksen viimeisestä kilpailusuorituksestaan, kun riman kannatintelineet eivät hänen mielestään olleet oikeilla etäisyyksillä.

Kun järjestäjätkään eivät pitkän pohdinnan jälkeen pystyneet väitettä kiistattomasti kumoamaan, Wecksten teki lähes puolen tunnin kuluttua varsinaisen kilpailun päättymisen jälkeen vielä yhden selkeästi epäonnistuneen yrityksen tuosta 560:n korkeudesta.

Berliinin EM-kisoihin valitusta miesten seivästriosta torstain kilpailun (tuloksella 540) voittanut Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää ei jatkanut kilpailemistaan eilen Somerolla, jolloin voittotaistelu jäi Holttisen ja Weckstenin väliseksi mittelöksi.

-Omalta osaltani tämä oli aika lailla identtinen kilpailun sen torstain kisan kanssa, tulosta myöten. Olosuhteet olivat ihan hyvät ja kun katsomossa oli paljon väkeä, niin tunnelmakin oli erinomainen.

-Sen takia jäikin vähän harmittamaan, etten saanut kunnon hyppyjä aikaiseksi 550:stä, mutta toki ensimmäinen A-kilpailun karnevaalivoitto lämmittää mieltä, seuraavan kerran ensi viikonloppuna Lahdessa hyppäävä Holttinen jutteli.

Vaikka esalaisen tuloskunto jämähti karnevaalikisoissa 530:n tasolle, hän ei ollut lainkaan huolissaan mahdollisuuksistaan EM-Berliinissä:

-Kunnon puolesta kaikki on kohdallaan ja kun hyppyä tässä vielä toista kuukautta hiotaan paremmaksi, niin EM-kisoissa karsinnasta loppukilpailuun selviytymisen pitäisi olla aivan realistinen tavoite, Weckstenin ja Kujanpään 21-vuotias ikätoveri ennakoi.

 

Naisten kilpailu latistui hieman jo ennen alkamistaan, kun sekä Esan pitkäaikainen karnevaalikuningatar, EM-kisoihin valmistautuva Minna Nikkanen, että torstaina Somerolla Berliinin kisarajan 445 rikkonut Salon Vilppaan Wilma Murto tyytyivät seuraamaan kisaa katsomon puolelta.

Tämän jälkeen päähuomio kohdistui Esbo IF:n vasta 18-vuotiaan Saga Anderssonin voittonäytökseen. Anderssonhan lukeutuu Tampereella vajaan kahden viikon kuluttua käynnistyvien 19-vuotiaiden MM-kilpailujen suomalaisiin mitalitoivoihin, mutta lahjakkaan hyppääjän tähtäimessä siintävät myös aikuisten arvokisat Berliinissä.

Jo aloituskorkeutensa 405 ylittämällä Andersson varmisti eilisen kilpailun voiton. Jatkossa hän löysi mainion hyppyvireen, leiskauttaen 430 ensiyrittämällään ja tehden kolme todella lupaavaa yritystä EM-rajana olevasta 445 sentin korkeudesta.

-Keskityin koko kisan ajan aivan täysillä vain hyppyni tekniikkaan, enkä noissa viimeisissä hypyissänikään ajatellut lainkaan, että kyseessä oli EM-tulosraja.

-Olisihan se ollut mukavaa, jos Minna ja Wilmakin olisivat olleet kirittäjinä kilpailussa mukana, mutta kyllä se nytkin kävi selväksi, että tuo 445 on aivan mahdollinen korkeus ylitettäväkseni. Saattaakin olla, että olosuhteiden säilyessä vähintään yhtä hyvinä kuin tänään, hyppään täällä Somerolla vielä sunnuntain B-kilpailussa, Andersson kertoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic