Lounais-Häme

Hongan ja HJK:n ottelu päättyi joukkorähinään - ratsupoliisit tulivat kentälle

Espoo
29.09.2018, 19:08

Urheilu-uutiset

Hongan ja HJK:n välinen miesten jalkapalloliigan ottelu päättyi maalittomaan pistejakoon ja joukkohulinaan. HJK:n kannattajapäädystä livisti kymmeniä häiriköitä kentälle provosoimaan espoolaiskannattajia.
Järjestysmiehet, mellakkapoliisit ja kolme myös viheriölle karauttanutta ratsupoliisia saivat kaaoksen kuriin nopeasti.
– Totta kai haluaisin, että fanit ja yleisö kunnioittaisivat meidän duuniamme. Tämä (nähty) ei tietenkään kuulu tähän – eikä mihinkään muuhunkaan lajiin, Hongan valmentaja Vesa Vasara tuomitsi.
– Toivon, että kunnioitus faneilla löytyisi toisiaan kohtaan. (Nähty on) järjetöntä puuhaa, Vasara jatkoi.
HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo oli edellä ehtinyt kertoa, että joukkue juhlisi Tampereella kuluvalla viikolla aiemmin varmistunutta seurahistorian 29. mestaruutta lauantai-iltana.
Klubin fanipäädyn ennenaikaisesta ja tyystin väärässä paikassa huonolla tavalla Espoossa tapahtuneesta riehumisesta ei Lehkosuokaan tykännyt.
– Vesku (Vasara) tyhjensi pöydän. Panen nimeni alle, HJK:n Lehkosuo yhtyi kollegansa tuomioon.
Metroderbyksi kutsutun Hongan ja HJK:n välisen ottelun avausjaksoa vei vahvasti kotijoukkue, mutta Honka ei onnistunut viimeistelyssä lukuisista paikoistaan. Isäntien Lucas Kaufmann, Macoumba Kandji, Duarte Tammilehto ja Henri Aalto hukkasivat ohikuteihin paikkansa.
Toisella jaksolla hallinta kääntyi, mutta Honka vältti kauden kolmannen tappion viheriöllään.
Kamppailun yksittäisestä näyttävimmästä suorituksesta vastasi Hongan Kandji. Kandji ylsi pallon kera puolesta kentästä aivan HJK:n maalille asti, mutta hyökkääjän kauden 16. osuma jäi täpärästi syntymättä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic