Lounais-Häme

Honka murskasi Alun

Jos ei jäänyt Alun joukkuesityksestä Tapiolassa sunnuntaina paljoakaan kerrottavaa jälkipolville niin yksilötasolla sitäkin enemmän.

Kun Alun Minna Sten kun torjui vastustajan koriinheiton kolmannen neljänneksen toisella minuutilla, se oli hänen 500:s torjunta kaikkina aikoina Korisliigan runkosarjassa. Näin Sten vankisti tilaston ykköspaikkaansa entisestään.

Stenin etumatka on vakuuttava, sillä kaikkien aikojen tilastossa tulevat seuraavina takamatkan päässä Kenya Robinson 327, Sanna Jämsen 296, Auli Nyman 282 ja Jelena Resehtko 249.

Mistä sitten Stenin torjuntataidot ovat lähtöisin, äidinmaidostako?

– Kyllä siinä taitaa olla pikemminkin perimää isän puolelta, sanoi Sten.

Ja näinhän se kaiketi on, sillä isä, maajoukkuesentteri Tapio Sten oli aikanaan korinaluspelote vastustajille.

Alku esitteli ottelussa Honkaa vastaan uuden amerikkalaispelaajansa, 168-senttisen Alexandra Greenin. Hän teki 29 minuutissa 11 pistettä ja otti neljä levyriä. Ainakin Stenin mielestä amerikkalainen oudosteli kuitenkin ympäristöä ja on ollut harjoituksissa otteissaan selvästi parempi.

Itse pelistä ei juuri jännitysmomentteja ole löydettävissä. Honka karkasi heti alussa ja tulitti erikoisesti kolmen pisteen rajan takaa murhaavasti: 36 heittoa, joista 18 sisään, joten sihti oli 50 %. Päätykittäjinä olivat ex-alkulainen Kiana Johnson 5/6 ja Roosa Lehtoranta 6/9. Alun kaukoheitot osuivat sen sijaan kehnonlaisesti 4/27.

Pelaajamateriaalin leveyskin tuli ottelussa selvästi esille kun Hongan vaihtopelaajisto teki 32 pistettä, mutta Alun aloitusviisikon ulkopuolle kirjattiin vain kolme pointsia (Varis).

Vierailijoiden selvä ykkönen oli tupla-tuplan uurastanut Mia Loyd, 31 pistettä ja 10 levypalloa. Hongan puolella Kiana Johnson pisti vielä piirun paremmaksi tripla-tuplalla, 22 pistettä, 10 levyriä ja 14 koriinjohtanutta syöttöä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic