Lounais-Häme

Hotelli Mesku oy teki parhaan tarjouksen hotellirakennuksesta Forssassa – yhtiö ei vielä kerro suunnitelmistaan

Korkeimman tarjouksen entisestä hotellikiinteistöstä Forssassa teki Hotelli Mesku oy. Yhtiö tarjosi entisestä Rantasipin ja Vila Eden caren rakennuksesta 167 000 euroa Kanta-Hämeen ulosottoviraston järjestämässä huutokaupassa sunnuntai-iltana.

-Tässä vaiheessa emme halua tarkemmin kertoa millaisia suunnitelmia kiinteistölle on. Odottelemme kaupan yksityiskohtien selvittämistä. Hotellitoimintaa suunnittellen isäni Einari Polus tarjouksen kuitenkin jätti, kertoo Eero Polus Hotelli Mesku oy.stä.

Yhtiö on hämeenlinnalainen perheyritys, jolla on nettisivujensa mukaan hotellitoimintaa Sun Hotels oy:n alaisuudessa kolmessa eri kohteessa. Sillä on Hotelli-Ravintola Mesku Janakkalassa, Viialan Seurahuone Pirkanmaalla sekä Sun Hotelli Oulaisissa Pohjois-Pohjanmaalla. Kussakin hotellissa on majoitusten lisäksi pub- ja ravintolatoimintaa.

 

Kihlakunnanvouti Jaakko Roudasmaan mukaan kiinteistöstä on maksettu 10 000 euron käsiraha, ja aikaa kaupan viimeistelyyn on maksimissaan neljä viikkoa.

-Huutokauppamenettelyssä olisi ollut mahdollista hylätä tarjoukset, jos ne olisivat jääneet alle käyvän hinnan seutukunnan hintatasossa. Kohde oli kuitenkin niin poikkeuksellinen, että tason määrittely oli vaikeaa. Tässä tapauksessa kauppahinnan päälle tulevat vielä velat, joten tarjous oli hyväksyttävissä, Roudasmaa toteaa.

Uusi omistaja saa kantaakseen lähes 50 000 euron velat maksamatta jääneistä lämpö-, sähkö- ja vesilaskuista.

Rakennuksen pinta-ala on 5 166 neliötä. Hotellihuoneiden lisäksi rakennuksessa on muun muassa ravintolasali, aulatilat, isot kokoustilat, ravintolakeittiö, takkahuone, saunat ja uima-allas, liikuntatiloja ja varastohuoneita. Käyttämättömänä olleessa rakennuksessa on tehty ilkivaltaa.

Rakennuksen omisti Kiinteistö oy Forssan Tammitalo -niminen kiinteistöosakeyhtiö, jonka osakekannan omistaa Villa Eden care oy. Rakennus on Forssan kaupungin omistamalla vuokramaalla valtatie 10:n läheisyydessä Saarelanmäessä.

Vuonna 2015 Villa Eden care osti kiinteistön Restel oy:ltä. Tämän jälkeen tiloissa toimi muutaman kuukauden ajan vastaanottokeskus. Omistajalla oli tarkoitus kunnostaa hotellikiinteistö palvelukodiksi. Työ jäi kesken, ja huoneistojen valmiustaso vaihtelee huomattavasti. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/47256-villa-eden-kaupaksi-167-000-eurolla-paalle-tulevat-maksamattomat-laskut

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti