Lounais-Häme

Hotellit täynnä viimeistään lauantaina

Lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi on turha enää etsiä majoitusta Forssan hotelleista.

Scandic ja Maakunta ovat myyneet kyseiselle yölle ”eioota” jo lähes kuukauden verran, Mustialan kartanon majoitustilat ovat Hakkapeliittojen myötä täynnä koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin.

Koskenniskan sunnuntain vastainen yö varattiin täyteen jo alkuvuodesta.

-Vielä lauantaina tulee niin paljon kyselyitä, että vaikka ei olisi ennen sitä yhtään varausta, huoneet olisivat illalla täynnä. Peruutuspaikatkin menevät siis nopeasti, Koskenniskan Petteri Virtanen kertoo.

 

Sen sijaan muille superviikonlopun öille löytyi ainakin vielä keskiviikkona tilaa forssalaishotelleista.

Scandic Forssan hotellinjohtaja Joni Järvi uskoo, että ainakin heillä koko viikonlopun ajan kaikki 67 huonetta ovat täynnä. Koskenniskassa lauantain vastaiselle yölle oli 16 huoneesta enää kolme jäljellä keskiviikkona.

Maakunnassa sunnuntain vastainen yö on yrittäjä Eeva-Liisa Mäkelän mukaan täysi joka vuosi, mutta muille öille on saattanut jäädä tyhjiä petejä. Keskiviikkona lauantain vastaiseksi yöksi oli jäljellä viisi huonetta 18:sta.

-Meille kesät ovat viikonloppujen osalta niin kiireisiä muutenkin, että tämä viikonloppu on vain yksi muiden joukossa. Ei voi sanoa, että meillä joka kesälauantai olisi aivan täyttä, mutta melko lähellä se on, Scandicin Järvi sanoo.

-Tämä on tietysti siinä mielessä hyvä viikonloppu, että sen vaikutukset näkyvät useamman päivän.

 

Järven mukaan ensimmäiset tapahtumaväen edustajat alkavat rantautua Forssaan keskiviikkona, kun etenkin järjestäjäpuolen väkeä alkaa virrata Forssaan.

-Järjestäjät ovat viikonlopun kävijöistä kuitenkin vain murto-osa, Järvi tarkentaa.

Maakunnassa ja Koskenniskassa superviikonloppu alkaa todenteolla vasta perjantaina.

-Meillä torstai vaikuttaa normaalilta kesätorstailta, siinä ei ole suurta eroa. Joitain tapahtumien järjestäjiä tulee aiemmin, mutta suurin osa tämän viikonlopun kävijöistä on kuitenkin ihan tapahtumien kävijöitä, Mäkelä kertoo.

 

Mäkelä uskoo, että Forssassa voisi olla tilausta vielä uudellekin majoituspaikalle, etenkin kesäaikana.

Kaupungin kahdesta isoimmasta hotellista toinen eli Rantasipi sulki ovensa vuonna 2013, jolloin Scandic jäi ainoaksi suuremman kokoluokan majoituspaikaksi.

-Ainakin tällaisina viikonloppuina tuntuu, että vähän liian Forssassa on tarjontaa hotelleissa. Olen esimerkiksi ohjannut nyt jo ihmisiä Humppilaan ja Ypäjälle viikonlopulta, Mäkelä sanoo.

Järvi ja Virtanen eivät ole aivan samoilla linjoilla Mäkelän kanssa.

-Kaupungin turistimäärään nähden nyt tuntuisi olevan aiempaa oikeampi kapasiteetti, Järvi sanoo.

-Uskon kapasiteetin olevan nyt sopiva. Vaikka kesällä onkin kävijöitä, talvet ovat kuitenkin sen verran hiljaisempia, Virtanen toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic