Lounais-Häme Riihimäki

Hovioikeus ei lieventänyt tuomiota riihimäkeläisnaisen taposta

Leena Pekkarisen surmaaja vaati yhdeksän vuoden tuomionsa lieventämistä.

Helsingin hovioikeus ei lieventänyt Riihimäellä naisen marraskuussa 2017 tappaneen Mikko Antero Juntusen tuomiota.

Hyvinkään käräjäoikeus antoi viime huhtikuussa Juntuselle yhdeksän vuoden ehdottoman vankeustuomion taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Juntunen valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen ja vaati tuomionsa muuttamista. Juntusen katsoi syyllistyneensä tapon sijaan törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

 

Valituksen mukaan naisen kuolema oli äkillinen ja yllättävä, eikä Juntusella ollut naista kuristaessaan tietoisuutta siitä, että kuolema olisi kuristamisen todennäköinen seuraus.

Uhrin muut vammat, kuten alaleuan ja kylkiluiden murtumat olisivat valituksen mukaan voineet aiheutua myös jostain muusta syystä kuin Juntusen lyönnistä.

Hovioikeus ei muuttanut vuonna 1982 syntyneen Juntusen tuomiota.

 

Kaikkiaan neljä miestä tuomittiin käräjäoikeudessa osallisuudesta riihimäkeläisen Leena Pekkarisen tappoon tai ruumiin kätkemiseen.

Ruumiin kätkemisessä auttaneet kolme miestä saivat tuomiot hautarauhan rikkomisesta. Yksi heistä tuomittiin myös rikoksentekijän suojelemisesta.

Miehet kätkivät Pekkarisen ruumiin Keski-Suomeen metsäautotien varteen.

Rikostutkinta alkoi kadonneen etsintänä, mutta muuttui pian henkirikoksen selvittämiseksi.

 

Yksi Leena Pekkarisen ruumiin kätkemiseen osallistuneista miehistä tuomittiin vuonna 2018 samassa riihimäkeläisessä taloyhtiössä tehdystä toisesta henkirikoksesta hänen kuristettuaan miehen kuoliaaksi.

Häntä avusti ruumiin siirtämisessä mies, joka oli tuomittu myös Leena Pekkarisen ruumiin kätkemiseen osallistumisesta. FL

 

Lue myös: Kaksi henkirikosta samassa kerrostalossa – Leena Pekkarisen ruumiin kätkemisessä avustaneille tuomio toisesta kuolemasta (4.12.2018)

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020

Uusimmat