Lounais-Häme

Hovioikeus ei pysäytä Envorin tuomion täytäntöönpanoa

Turun hovioikeus hylkäsi perjantaina forssalaisen jätehuoltoyhtiö Envor Biotech Oy:n ja sen hallituksen puheenjohtajan Mika Laineen vaatimukset heidän käräjäoikeudessa saamiensa tuomioiden täytäntöönpanon lykkäämisestä. Hovioikeuden mukaan perusteita tuomion keskeyttämiselle ei ollut.

Käräjäoikeus katsoi marraskuisessa tuomiossaan yhtiön kahden johtajan syyllistyneen tahalliseen ympäristön turmelemiseen. Mika Laine tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja yhtiön entinen toimitusjohtaja sai 50 päiväsakkoa.

Lisäksi yritys tuomittiin ympäristön turmelemisesta 50 000 euron yhteisösakkoon sekä velvoitettiin korvaamaan 93 000 euroa rikoshyötyä.

Kaikki tuomitut määrättiin myös yhteisvastuullisesti korvaamaan Hämeen ely-keskuksen lähes 10 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Sekä yhtiö että Mika Laine ovat valittaneet tuomioistaan hovioikeuteen. He vaativat tuomion täytäntöönpanon keskeyttämistä, kunnes hovioikeus antaa ratkaisunsa asiassa. FL

 

Lue myös: Envor Biotech oy:lle ja sen kahdelle johtajalle tuomio ympäristörikoksesta: ehdollista vankeutta, sakkoja ja rikoshyödyn maksaminen valtiolle (9.11.2018)

Lue myös: Ylen MOT: Envor rikkoo yhä ympäristömääräyksiä Forssassa (17.9.2018)

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic