Lounais-Häme Hämeenlinna

Hovioikeus ei suostunut videokäsittelyyn: Markku Ritaluoman on saavuttava SCC-jutun oikeudenkäyntiin itse

Sunny Car Centeriä koskevan vahingonkorvausjutun hovioikeuskäsittely alkaa Turussa tiistaina. Markku Ritaluoman asianajaja ei maanantaina kommentoinut, aikooko Ritaluoma osallistua henkilökohtaisesti oikeudenkäyntiin.

Konkurssiin menneen Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:n entisen toimitusjohtajan Markku Ritaluoman on oltava henkilökohtaisesti paikalla tällä viikolla alkavassa oikeudenkäynnissä, määrää Turun hovioikeus.

Sunny Car Centeriä (SCC) koskeva vahingonkorvausoikeudenkäynti alkaa tiistaina 5.11. Turussa.

Turun hovioikeudesta kerrotaan maanantaina, että Ritaluoma pyysi saada osallistua riitaoikeudenkäyntiin videoyhteyden välityksellä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden käsittelyssä Ritaluomaa kuultiin videon kautta alkuvuonna 2018.

Hovioikeus linjasi toisin

Hovioikeus ei tällä kertaa kuitenkaan suostunut Ritaluoman videopyyntöön vaan määräsi hänet osallistumaan istuntoon henkilökohtaisesti. Jos Ritaluoma ei osallistu paikalle, hänen valituksensa voidaan hovioikeuden mukaan jättää sillensä.

Hovioikeus perustelee läsnäolovaatimusta sillä, että Sunny Car Center -kokonaisuus on poikkeuksellisen laaja ja kanteissa on kyse useista miljoonista euroista.

– Lisäksi asiassa on keskeisesti kysymys Ritaluoman omista toimista, joista paras tietämys on hänellä itsellään, arvioi hovioikeus.

Ritaluoman entisen avustajan mukaan viime oikeudenkäynnissä oli ollut myös teknisiä vaikeuksia Skype-ohjelman käytön kanssa.

Ritaluoman nykyinen asianajaja Mari Lampenius ei maanantaina kuitenkaan kommentoinut sitä, saapuuko Ritaluoma henkilökohtaisesti paikalle hovioikeuden istuntoon vai ei.

SCC:n jälkipuinnissa poliisi myös etsintäkuulutti Ritaluoman kuulusteluihin viemistä varten vuonna 2017. Ritaluoma on tiettävästi oleskellut loppuvuodesta 2014 lähtien Yhdysvalloissa Floridassa.

Hämeen poliisista kuitenkin kerrottiin maanantaina, ettei Ritaluoma ole tällä hetkellä etsintäkuulutettu.

Korvauksiin tuomitut valittivat

Käräjäoikeus tuomitsi Ritaluoman maksamaan SCC:n konkurssipesälle noin 6,2 miljoonaa euroa vahingonkorvauksia. Oikeus määräsi SCC:n hallituksen entisen jäsenen Iisakki Kiemungin maksamaan korvausta noin 350 000 euroa.

Sekä Ritaluoma että Kiemunki valittivat käräjäoikeuden ratkaisusta ja vaativat päätöksen kumoamista.

Alustavan prosessisuunnitelman mukaan Ritaluomaa on määrä kuulla hovioikeudessa keskiviikkona 6. marraskuuta, Kiemunkia puolestaan torstaina. Varsinaisia oikeudenkäyntipäiviä on määrätty marraskuun puoleenväliin. HäSa

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic