Lounais-Häme Forssa

HS: HKScania sikojen huonosta kohtelusta syyttänyttä epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta – Tapaus syyteharkintaan

Kuva: Tapio Tuomela

HKScania marraskuun alussa Facebookissa sikojen kaltoinkohtelusta Forssassa syyttänyttä naista epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta, kertoo Helsingin Sanomat.

Poliisi on saanut tapaukseen tutkinnan valmiiksi.

Tapaus siirtyy Salpausselän syyttäjänvirastoon alkuviikosta syyteharkintaan. Syyttäjä päättää, nostaako hän syytteen kirjoittajaa vastaan.

– Olemme kuulleet esitutkinnassa asianosaiset. Aikanaan keskustelimme rikosepäilystä myös syyttäjän kanssa. Yksi peruste rikosepäilyssä on se, että asia levisi julkisuudessa niin laajalle, tutkinnanjohtaja Tomi Repo Hämeen poliisista kertoi Helsingin Sanomille.

 

Lue myös: Poliisi ei epäile rikosta sikojen kohtelussa HKScanilla – Facebook-päivitykseen liittyvää rikosilmoitusta tutkitaan törkeänä kunnianloukkauksena

 

HKScan-kohu sai alkunsa, kun forssalaisnainen julkaisi marraskuun taitteessa Facebook-päivityksen, jossa hän väitti teurasauton kuljettajan huutaneen sioille ja lyöneen niitä ajolevyllä.

HKScan kiisti sikojen huonon kohtelun ja julkaisi videon sikojen siirtämisestä kuljetusautosta. Eviran valvontaeläinlääkärinkin mukaan sikojen purkaminen autosta sujui säännösten ja hyvien käsittelytapojen mukaisesti.

– Poliisi selvitti väitettä eläinten kaltoinkohtelusta, mutta minkäänlaista näyttöä siitä ei saatu. Todettiin, että sellaista ei ole tapahtunut, Repo totesi. FL

Aiheesta aiemmin: Somekirjoittelu poiki rikosilmoituksen Forssassa – liittyy sikojen kohtelua käsittelevään Facebook-päivitykseen

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic