Lounais-Häme Lounais-Häme

HS: Suomalaisista alle puolet maksaa kirkollisveroa – Forssan seudulla veroa maksaa vielä yli puolet

Kuva: Tapio Tuomela

Suomen verovelvollisista enää alle puolet maksaa kirkollisveroa, selviää verottajan perjantaina julkaisemista tiedoista.

Vielä vuonna 2014 verotuspäätöksen saaneista suomalaisista 54 prosenttia maksoi kirkollisveroa, vuonna 2018 osuus oli pudonnut alle 50 prosenttiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

 

Kanta-Hämeessä verovelvollisista kuuluu kirkkoon vielä yli puolet.

Forssassa kirkollisveroa maksaa 57,6 prosenttia verovelvollisista. Tammelassa prosenttiluku on 59,3, Jokioisilla 62,1, Humppilassa 58, Ypäjällä 57,9, Somerolla 56,8 ja Urjalassa 55,4. Hämeenlinnassa kirkollisveroa maksaa 55,8 prosenttia verovelvollisista.

Luvut perustuvat vuoden 2018 tietoihin. Kirkosta eroaminen on ollut jatkuva trendi pitkään, joten prosenttiosuudet voivat tänä vuonna olla alhaisemmat.

Kirkollisveroa maksavien osuus on vähäisintä pääkaupunkiseudulla ja etelän suurissa kaupungeissa. Yleisintä se on eri puolilla Pohjanmaata sijaitsevissa kunnissa.

 

Verotulojen pieneneminen rasittaa seurakuntien taloutta. Myös Kanta-Hämeessä seurakunnat ovat joutuneet miettimään rakenteita ja esimerkiksi kiinteistöjen omistamista ja korjausta entistä tarkemmin. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic