Lounais-Häme

Huhdin koulu laitetaan myyntiin

Urjalan kunnanhallitus on päättänyt asettaa Huhdin koulun myyntiin.

Kunnanjohtaja Hannu Maijala esitti kunnanhallitukselle, että hallitus keskustelisi koulun myynnistä ja palauttaisi asian jatkovalmisteluun. Maijala olisi halunnut rauhassa selvittää, mitä tyhjäksi jäävälle rakennukselle olisi parasta tehdä.

Tontti on kaavoitettu koulukäyttöön ja se sijaitsee keskellä asutusaluetta. Sinne ei siis voi sallia mitä tahansa toimintaa. Kunnanjohtajan mielestä vaihtoehtoja on muitakin kuin myynti tai purkaminen.

Hallitus kuitenkin päätti eilisessä kokouksessaan yksimielisesti kokeilla koulun myymistä.

Hallinto- ja talousjohtaja Joonas Yliluoma sanoo, että rakennukseen sopisi vaikka useamman yrittäjän yhteistoimintaa.

Koulurakennus laitetaan myyntiin mahdollisimman pian kiinteistövälittäjän kautta. Yliluoma kuitenkin huomauttaa, että kuntaan voi olla yhteydessä vaikka heti, jos kiinteistön ostaminen kiinnostaa.

Rakennuksesta loppuu koulutoiminta aikaisintaan ensi vuoden helmikuussa, kun opetus siirtyy uuteen yhtenäiskouluun. Muutoksen myötä sisäilmaongelmista kärsivä Huhdin koulu jää tyhjilleen.

Tekninen lautakunta totesi elokuun kokouksessaan, että kunnalla ei ole Huhdin koulurakennukselle tiedossaan mitään tulevaa käyttöä.

Koska kiinteistön ylläpitokustannukset ovat nykyisellään noin 15000 euroa kuukaudessa, tekninen lautakunta on esittänyt kunnanhallitukselle 17. elokuuta, että Huhdin koulurakennus asetettaisiin välittömästi myyntiin.

Tähän mennessä kunnan tietoon ei ole tullut rakennuksesta kiinnostuneita ostajaehdokkaita.

-Rakennustarkastaja Hannu Kopola kyseli Urjalan Sanomissa käyttötarkoitusehdotuksia Huhdin koululle, mutta vastauksia ei tainnut juuri tulla, Maijala sanoo.

Seppo Pirhosen Forssan Lehden kolumnissa (26.8.) esittämä idea yrittäjätalosta on Hannu Maijalan mukaan herättänyt jonkin verran keskustelua.

-Se vaatisi asemakaavan muutoksen, mutta se ei ole iso asia. Yrittäjätalo voisi olla vastaanottohallin tyyppinen esimerkiksi toimistokäyttöön. Sinne soveltuisi vaikkapa kirjanpitotoiminta tai muu vastaava yritystoiminta. Eri asia on sitten, pidettäisiinkö liikuntahalli liikuntakäytössä.

Yhtenäiskoulun käyttöönoton jälkeen tavoitteena on kahden koulun kunta. Aseman alakoulu jää Huhtiin, ja jatkossa yläaste ja lukio toimivat Urjalan yhtenäiskoulussa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti