Lounais-Häme

Huhdin koulu puretaan

Urjalan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta purkaa toissa keväänä lakkautetun Huhdin koulun ensi vuoden aikana. Samalla kunnanhallitus esittää, että kiinteistöllä käynnistetään asumiskäytön mahdollistava kaavamuutos välittömästi.

Koulukiinteistö on ollut myynnissä vuoden verran. Myyntisopimus päättyi syyskuun lopussa, eikä kiinteistölle ole löytynyt ostajaehdokkaita. Kunnanjohtaja Hannu Maijalan mukaan syynä ovat koulukäytön aikana ilmenneet sisäilmaongelmat ja korkeat vuotuiset käyttökustannukset. Kiinteistövälittäjän mukaan myyntiä on vaikeuttanut myös kiinteistöveron suuruus.

-Ostajat eivät halua ottaa sitä riskiä, että ongelmat uusiutuvat. Ei se yllätyksenä tullut, ettei kiinteistö mennyt kaupaksi. Kunnanhallitus halusi testata meneekö, mutta nyt se on testattu, Maijala toteaa.

Maijala päätyi esittämään koulun purkamista kunnanhallitukselle sen jälkeen kun tekninen lautakunta viime viikon budjettikokouksessaan päätyi yksimielisesti purkamisen kannalle. Kunnanhallitus esittää ensi vuoden talousarvioon määrärahavarausta kiinteistön purkukustannuksiin.

Viime kesänä Huhdin koulukiinteistön ylläpitokustannukset olivat noin 15 000 euroa kuukaudessa. Maijalan arvion mukaan kustannukset ovat tällä hetkellä noin puolet vuoden takaisesta.

-Peruslämpö siellä on pidettävä päällä. Huhdin koulu on öljylämmitteinen ja vanhan pannun kohdalla uusiminen olisi pian edessä, hän kertoo. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/23154-huhdin-koulu-laitetaan-myyntiin

 

Uusimmat

Fingerpori

comic