Lounais-Häme

Huhdissa odotettiin Ojalaa maaliin

Urjalaan Huhdin Vilpolan perinteiseen tanssipaikkaan perustettiin eilen kisakatsomo, jossa päästiin seuraamaan ja kannustamaan joukolla Urjalan oman pojan, 23-vuotiaan Aleksi Ojalan uran ensimmäistä olympiakävelyä.

Vilpolaaan saapui toistasataa kannustajaa, joista osa vain käväisi kahvilla Ojalaa sponsoroidakseen. Kisakahvilan tuotto nimittäin ohjataan kävelijän tuleviin kisakoitoksiin.

Tapahtuman oheisohjelmana oli haastekisa, jossa kierrettiin viereisen urheilukentän ympäri vedettyä puolen kilometrin lenkkiä. Lenkkejä kertyi komeasti lähes sadan kilometrin verran etenkin nuorimpien kiertämänä.

Salin seinälle pystytetyltä isolta skriiniltä itse päätapahtumaa eli 50 kilometrin olympiakävelyä seurasi vaihteleva määrä eli muutamia kymmeniä katsojia.

Kisakatsomossa taputettiin tasapuolisesti aina kun joku suomalaiskävelijä vilahti kuvaruudussa, mutta innokkaimmin tietysti kun Urjalan oma poika näkyi patikoivan kaukana Brasiliassa.

Ojala itse asetti tavoitteekseen maaliin pääsyn hyvällä tuloksella eikä kisakatsomossakaan odotettu nuorelta mieheltä enempää. Ojala aloitti ennätysvauhdillaan ja pysyi hyvässä vauhdissa noin 30. sijan tuntumassa lähes 30 kilometriin. Tuossa vaiheessa Ojala sai kolmannen varoituksen ja samalla hylkäyksen vajavaisesta polvikulmasta. Näin urjalalaisen matka katkesi siihen mitä hän itsekin etukäteen eniten pelkäsi eli tekniikkavirheeseen.

Pääosan esittäjän hylkäys ei aiheuttanut hälisevässä kisakatsomossa isompaa kohausta. Väki alkoi vähitellen vähentyä ja vain kourallinen katsojia jäi seuraamaan kisaa maaliin asti.

Aleksin isosisko Iina Sulkanen oli perheineen seuraamassa kilpailua veljensä vanha kisapaita päällä.

– Potuttaa tosi paljon Aleksin puolesta, mutta onneksi hänellä on vielä monta vuotta aikaa onnistua, isosisko totesi.

Kisakatsomoa oli organisoimassa Aleksi Ojalan kasvattiseura Urjalan Urheilijat.

– Toivoimme Aleksin selviävän maaliin hyvällä tuloksella, mutta ikävä kyllä nyt kävi näin. Kisakatsomo sen sijaan onnistui hienosti. Täällä kävi paljon ihmisiä, joista osa vain kahvilla tukeakseen Aleksia. Myös haastekävely veti hyvin porukkaa ja etenkin nuoria, kehuivat Urjalan Urheilijoiden puheenjohtaja Olli Vesakoski ja sinettiseuravastaava Marjo Leino.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti