Lounais-Häme

Huhtasaari innosti forssalaisia

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kävi lauantaina Forssassa. Torille oli kokoontunut kymmenittäin ihmisiä.

-Kierrän kenttää jatkuvasti ja olen ahkerasti somessa, Huhtasaari kertoo kampanjastaan.

Kampanjan teemana on Suomi takaisin. Takaisin mistä?

-Päätösvalta on viety Suomesta, terrorismin uhka-arvio on kohonnut, sisäministeriö on ohjeistanut, että ensihoitajien täytyy käyttää luotiliivejä ja kypäriä, rajavalvonta on mennyt, Huhtasaari luettelee.

Hän haluaa isänmaiden Euroopan, ei EU:ta.

Huhtasaari hakee esimerkkiä Sveitsistä, Kanadasta ja Australiasta; ne maat ovat pitäneet rajansa kiinni. Hän kehuu myös Sveitsin suoraa demokratiaa.

-Siellä kansa saa päättää asioista.

Silti hänen mielestään presidentin oikeuksia pitäisi lisätä.

Hän jatkaa, että Sveitsi on kansainvälinen ja kaikki puolueet ovat nationalistisia, lukuun ottamatta jotain pientä vihreää puoluetta.

Huhtasaaren mukaan kansa on aina oikeassa.

Kun häneltä kysyy, onko hän selvillä historiasta ja siitä, että kansa voi olla joskus väärässä, varsinkin, jos kansa on lähtenyt populistin ja kansankiihottajan matkaan, niin Huhtasaari kuittaa sanomalla, että demokratia on paras politiikan väline.

Huhtasaaren mielestä kansa on kyllästynyt nykypolitiikkaan.

-Haluan mennä eri suuntaan kuin on menty. Nykykehitys lisää haittamaahanmuuttoa.

Huhtasaaren mielestä suomalaisten kahtiajakautuminen on poliitikkojen syy. Jos päätökset tehdään kansan kannalta epäreilusti, niin se jakaa kansaa.

-Jos olisin saanut päättää, olisin käännyttänyt kaikki Suomeen tulleet turvapaikanhakijat vuonna 2015. Olisin säästänyt valtiolta miljardeja.

Huhtasaaren mukaan Suomi meni halpaan EU:hun liittyessään. Ja euro on kaiken pahan alku ja juuri.

Huhtasaari innostuu kertomaan, miten hän valitsi puolueekseen perussuomalaiset. Hän kiersi eri puolueiden kojuja vuonna 2010. Ainoa, jossa puhuttiin EU:ta ja euroa vastaan oli perussuomalaisten koju.

-Se oli herääminen.

Kun häneltä kysyy, miksei Paavo Väyrynen herättänyt häntä, Huhtasaari sanoo, että perussuomalaiset olivat paljon muussakin oikeassa.

-Perussuomalaiset tarjosi kodin.

Huhtasaaren mukaan erimielisyys ei ole vihapuhetta. Jos hän saisi valita, niin rikoslaista poistuisi kohta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

-Väkivaltaan kiihottaminen pitää tuomita, mutta kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoiminen vain suojaa muslimeja ja islamia. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic