Lounais-Häme

Huhut tekevät hakuprosessista draamaa

 

Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mika Penttilän (kok.) mukaan pian avautuva kaupunginjohtajan pesti on herättänyt kiinnostusta.

-Olen saanut yhteydenottoja eri puolilta Suomea. Joukossa on kiinnostavia kandidaatteja, Penttilä sanoo.

Hän toteaa jopa yllättyneensä kyselijöiden määrästä.

Nykyinen kaupunginjohtaja Sami Sulkko on valittu Riihimäen kaupunginjohtajaksi ja hänen pitäisi aloittaa työt siellä lokakuun 10. päivä.

-Riihimäen valinta ei ole vielä lainvoimainen, joten en ole voinut vielä irtisanoutua Forssasta, Sulkko sanoo.

Riihimäen valtuusto valitsi Sulkon kaupunginjohtajakseen kesäkuun 6. päivä.

Valinnan pitäisi tulla lainvoimaiseksi kuukauden kuluessa siitä, kun tarkastettu pöytäkirja on asetettu nähtäville viralliselle ilmoitustaululle, mutta kesälomien takia päätöksen kirjaaminen saattaa viivästyä. Todennäköistä on, että valinta tulee lailliseksi elokuussa.

Viimeisessä Forssan kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin Sulkon ehdotuksesta, että hänen tilalleen maakunnalliseen sote-valmisteluryhmään valitaan talousjohtaja Leena Järvenpää.

-Poisjääntini johtuu vain siitä, että mielestäni tiedon pitää kulkea valmisteluryhmästä kaupunkiin jatkossakin. Tähän ei liity dramatiikkaa, Sulkko sanoo.

Lisäksi hallitus nimesi Penttilän ja Järvenpään arviointitiimiin, jonka tarkoituksena on selvittää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kilpailuttaminen, joten Sulkko ei ole mukana kilpailuttamisen jatkoselvittelyssä.

Sulkko jätti eriävän mielipiteen kilpailutuksen aloittamisesta ylipäätään. Hänen mielestään sote-palveluiden yksityistäminen on kaupungin edun vastaista, muun muassa siksi, koska riittäviä riskiarvioita eikä selvityksiä vaihtoehtoisista toimintamalleista eikä analyysejä kiinteistöjen ja henkilöstön asemasta ole tehty.

-Olen virkamiehenä sitä mieltä, että yksityistämiseen on hatarat perusteet, Sulkko sanoo.

Sulkon kanta asiaan on ilmeisesti närästänyt kaupungin päättäjiä, sillä huhujen mukaan Sulkkoa ollaan kampeamassa pois tehtävästään ennen kuin mahdollinen irtisanomisaika päättyy.

Kaupungilla liikkuvien huhujen mukaan päättäjät pohtivat, onko Sulkko estynyt toimimaan Forssan kaupunginjohtajana sen jälkeen, kun hän jättää eroanomuksensa.

Siksi ilmaan on heitetty ajatus, että Sulkolle maksetaan loppuajan palkka ilman työvelvoitetta.

-En halua kommentoida huhuja, mutta jos huhun asiayhteys liittyy lähtööni Riihimäelle, niin se on aika kaukaa haettu. Forssan kaupungin virkamiehenä teen työni loppuun asti Forssan näkökulmasta. Toimin virkavastuulla, Sulkko painottaa ja ihmettelee sote-asiaan liittyviä intohimoja.

Myös Mika Penttilä ihmettelee huhua. Hän muistuttaa, että tulevissa sote-päätöksissä Sulkolla ei edes ole roolia.

-Surullista kuulla, jos joudumme kaupunginhallituksessa keskustelemaan asiasta. Sulkko ei voisi tehdä hallaa kaupungille missään asiassa. Aika erikoinen kiitos tehdystä työstä, Penttilä harmittelee ja lisää, että hän luottaa Sulkon työpanokseen sataprosenttisesti.

Kaupunginhallituksen demarijäsenet Eino Järvinen ja Emmi Lintonen sanovat, etteivät he ole huhuja kuulleet.

-Huhuja maailmaan mahtuu, Järvinen sanoo.

Kumpikin on sitä mieltä, että nyt on tärkeää etsiä uusi kaupunginjohtaja.

Myös Marjo Kotioja-Partanen (kok.) sanoo, ettei tiedä huhuista.

-Huhuja liikkuu, mutta en tunnusta tietäväni tästä, Kotioja-Partanen tyytyy sanomaan.

Janne Nieminen (vas.) on yhtä vähäsanainen.

-En halua kommentoida asiaa tässä vaiheessa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic