Lounais-Häme

Huijauslaskutusta taas liikkeellä eri muodoissa

Poliisi on jälleen törmännyt huijauslaskutuksen eri muotoihin. Vanhempi rikoskonstaapeli Jukka Kastikainen kertoo Forssan poliisin saaneen ilmoituksen muun muassa Suomen Apteekki -nimiseltä yritykseltä tulleesta laskusta.

-Sellaista yritystä ei ole olemassakaan. Emme tiedä, kuinka laajasti laskuja on lähetetty, mutta toimiala vaikuttaa siltä, että huijausta on saatettu kohdentaa vanhempiin ihmisiin.

Kastikainen kertoo pitkin talvea olleen myös tapauksia, joissa eri yrityksistä on soitettu firmoihin ja markkinoitu erinäisiä palveluja. Vaikka palvelua ei olisi myönnytty ostamaan, on lasku saattanut silti seurata perässä.

-Ensimmäinen lasku on saattanut olla jo maksumuistutus, jossa uhataan perinnällä. Jos ensimmäisen laskun on erehtynyt maksamaan, on saattanut syntyä sopimus jatkuvammasta palvelusta.

Kastikainen kehottaa kaikkia suureen tarkkuuteen laskuja maksaessa. Huijauslaskut on usein tehty samoilla laskutusohjelmilla kuin aidotkin, eli niiden ulkonäöstä on vaikea päätellä huijausta.

-Kaikista epämääräisistä laskuista kannattaa ilmoittaa poliisille. Kun poliisi ottaa yhteyttä laskuttajaan, on laskut yleensä aika suopeasti peruutettu.

-Ja vaikka juttu ei yksittäisenä tuntuisi isolta, voi se olla osa jotain suurempaa kokonaisuutta, jota poliisi selvittää.

Suomen Yrittäjät puolestaan varoittaa EBN European Business Number -nimen takana toimivasta huijarista.

Postitse lähetetyssä tekaistussa laskussa annetaan ymmärtää, että yrityksen tietojen päivittäminen on ilmaista. Pienellä painetussa tekstissä kerrotaan, että kyse on kolmen vuoden sopimuksesta ja hinta on 890 euroa vuodessa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti