Lounais-Häme

Huikea mitalisaalis - Ei olisi juuri paremmin voinut mennä

Ryskeen nostajille kaksi kultaa ja hopea voimanoston SM-kisoissa.
Kova kolmikko. Mikko Tiensuu ja Toni Kuusi nostivat kultaa, Janne Hakala hopeaa SM-kisoissa Pornaisissa. Kuva: Maria Tiensuu

Tammelan Ryskeen voimakolmikko oli väkevässä vireessä voimanoston SM-kisoissa Pornaisissa Uudellamaalla. Ryskeen raudankesyttäjät nostivat kaikkien ikäluokkien varustevoimanoston SM-mittelöistä kaksi kultaa ja yhden hopean.

– Toimme taas seuralle mahtavan määrän pisteitä. Eivät kisat olisi juuri paremmin voineet mennä, kertoo M40-sarjan alle 120-kiloisissa hopealle nostanut Janne Hakala.

Pitkän tauon jälkeen voimanostokisoihin palannut Mikko Tiensuu teki hyvää jälkeä M40-sarjan alle 105 kilon painoluokassa. Tiensuu kokosi yhteistuloksen 710 kiloa, joka koostui 235 kilon jalkakyykystä, 247,5 kilon penkkipunnerruksesta ja 227,5 kilon maastanostosta.

– Tuloshan oli huono, mutta siitä on kahdeksan vuotta, kun olen viimeksi kilpaillut voimanostossa, sillä olen tehnyt pelkkää penkkiä. Lisäksi takareisi revähti omissa kilpailuissa ja se on vielä kipeä. Kipeä reisi rajoitti aika lailla kyykkyä ja vetoa, Tiensuu kertoo.

Tiensuu oli tyytyväinen penkkitulokseensa, kyykky ja veto olivat sellaisia, mitä kipeällä jalalla pystyy nyt tekemään. Tiensuu halusi nostaa SM-kisoissa, koska hän sai haettua sieltä paikan lokakuisiin varustepenkkipunnerruksen EM-kisoihin Tampereelle.

Jos Tiensuu saa jalkansa täyteen kuntoon, voi hän osallistua myös varustevoimanoston masters-luokkien EM-kisoihin, jotka käydään heinäkuussa Romaniassa.

– Lähelle 800 kilon yhteistulokseen on mahdollisuuksia. Sellaisella tuloksella oltaisiin lähellä pronssia.

Klassiseen voimanostoon keskittyvä Janne Hakala kilpaili Pornaisissa ensimmäistä kertaa nelikymppisten sarjassa. Huhtikuussa 40 vuotta täyttävä Hakala nosti yhteistuloksen 672,5 kiloa. Kyykystä nousi 220 kiloa, penkistä 180 kiloa ja maasta 272,5 kiloa.

– Tulos oli siihen nähden hyvä, että olen viimeksi kilpaillut varustepuolella viisi vuotta sitten, kertoo suuren osan nostoistaan Pornaisissakin ilman varusteita tehnyt Hakala.

Hakalalle SM-kisa toimi hyvänä testinä kuukauden päästä käytäviin klassisen voimanoston EM-kisoihin. Klassiseen tyylin eli ilman nostoa tukevia varusteita käytävät EM-kilpailut nostetaan Unkarissa.

– Kaikki yhdeksän nostoani hyväksyttiin ainoana sarjassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti EM-kisoja.

Toni Kuusi haki Pornaisista tulosrajaa penkkipunnerruksen EM-kilpailuihin. Se jäi saavuttamatta, kun 205 kiloa ei noussut, mutta Kuusi sai SM-kisoista kuitenkin avoimen sarjan alle 74-kiloisten mestaruuden. 530 kilon yhteistulos koostui 200 kilon kyykystä, 100 kilon penkistä ja 230 kilon vedosta.

Penkkimiehelle heikko punnerrustulos selittyy sillä, että Kuusi halusi vain helpon tuloksen ennen kuin yritti EM-rajaa. 83-kiloisista 74 kiloon painoa pudottanut Kuusi ei ole uudessa sarjassaan saanut vielä kaikkia noston osa-alueita loksahtamaan kohdilleen.

– EM-rajaa ei tullut, mutta lohdutukseksi sentään SM-kulta, Kuusi naurahti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic