Lounais-Häme

Huikea taival Pitkämäen pronssin kunniaksi

Forssalaiset Janne Korpela ja Jukka Numminen juoksivat perjantai-illan ja lauantaiaamuyön aikana Lamminrannassa yli 87 kilometrin lenkin Tero Pitkämäen MM-pronssin kunniaksi.
Kaksikko aloittaa taipaleensa klo 17. Matkana on tarkkaan mitattuna 87 kilometriä ja 640 metriä, koska Pitkämäen pronssiheitto kantoi 87,64.
Numminen ja Korpela juoksivat jo viime vuonna Antti Ruuskasen EM-kullan kunniaksi 88 kilometrin siivun Forssan urheilukentällä. Nyt siirryttiin hiekalle, koska Korpelalle tulee jalkaongelmia urheilukentän pinnalla.
Idea tähänkin juoksuun syntyi vähän ex-tempore. Se ei tarkoita, että juoksemaan lähdettäisiin kevyellä valmistautumisella.
- Syön koko ajan niin kuin olisin lähdössä seuraavana päivänä maratonille. Juoda ei voi määräänsä enempää, mutta matkan aikana juon reilusti. Janne taas on sellainen teräsmies, että hänelle lenkki ei tee tiukkaa, Numminen analysoi hieman ennen starttia.
Kummankin valmistautuminen urakkaan on sujunut työ- tai koulupäivän merkeissä. Numminen aikoo mennä yövuoroon lauantai-iltana, joten palautumiseen ei suurta aikaa jää.
Viime vuonna Janne juoksi koko 88 kilometriä, mutta minä lopetin 80 kilometrin kohdalla, että ehdin nukkua tunnin ennen iltavuoroa, Numminen muistelee.
Mitään aikatavoitetta kaksikko ei ole itselleen asettanut. Joka tapauksessa aamun tunneille mennään, sillä tarkoituksena on juosta noin kuuden kilometrin tuntivauhtia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic