Lounais-Häme

Huima kiri pohjusti Koetuksen nousun Ykköspesikseen

Jokioisten Koetus toteutti huimalla kirillä nousunsa Ykköspesikseen, kun se käänsi kuuden juoksun tappioasemasta toisen nousukarsintapelin voitokseen eilen Jokioisilla.

Koetus otti Puijon Pesiksen kakkosjoukkueesta toisen ratkaisevan voiton lukemin 2-0 (6-2, 8-6).

Kuopiolaiset eivät lyöneet lauantain kotipelissään ainuttakaan juoksua, mutta eilen joukkue paukutteli heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan vahvalla painostuksella ja hyvillä lyönneillä 2-0 johdon.

Riku Tainio avasi tasoittavalla Koetuksen juoksutilin, mutta isäntien peli lähti kunnolla rullaamaan vasta seuraavassa vuorossa. Riku Rantanen iski tasoituksen ja Joni Salo 3-2 johdon ennen kuin jokeriksi tähän peliin siirtynyt Miro Tiala tälläsi takaa läpi. Jakson käytännössä ratkaissut sivallus tuotti kaksi juoksua sekä kunnarin ja 6-2 kotijohdon.

 

Pelin toisesta jaksosta kehkeytyi kappale kihelmöivintä pesäpalloa.

Kuopio ylsi toisessa vuorossa hurjaan vireeseen lyötyään ensin ajolähdöistä kaksi juoksua ja pian perään Juho Keinäsen kakkospuolen läpilyönnillä kaksi juoksua ja kunnarin. Kun Keinänen toi vielä tuplajuoksun, latistivat savolaiset jokioislaisten nousutunnelmia tylyin 6-0 lukemin.

Koetuksen kiri oli kuitenkin vielä komeampi. Kirin aloittivat Juha-Matti Reinin ja Tainion kavennukset 2-6:een. Kiri pääsi kunnolla vauhtiin Eemeli Mäntyvaaran lyötyä takanurkasta läpi kahden juoksun arvoisesti. Koetus pääsi pelaamaan pitkää vuoroa ja toisella lyöntikierroksella Rantanen ja Reini nostivat Koetuksen riemukkaasti 6-6 numeroihin.

Reilun johdon menetys masensi nuorta kuopiolaisjoukkuetta ja Koetus pääsi niskan päälle. Isännille olisi riittänyt voittoon ja nousuun 6-6 jaksonumerot, mutta viimeisessä vuorossa Tainio ja Joni Salo varmistelivat kotivoittoa vielä kahdella juoksulla.

 

Tiala nousi Koetuksen tehomieheksi pistein 1+2/1. Ehkä viimeisen ottelunsa Koetuksessa pelannut Tainio löi kolme ja toi yhden juoksun. Mäntyvaara keräsi pisteet 2/3. Myös Rantanen, Salo ja Juha-Matti Reini löivät kaksi juoksua mieheen.

– Olen sanonut moneen kertaan, että meillä on hyvä joukkue, joka uskoo kykyihinsä. Tämä peli todisti sen hienolla tavalla, kehui liikkuttunut pelinjohtaja Jani Salmi nousun varmistuttua.

– Kuopio aloitti hyvin, mutta meillä riitti usko omaan tekemiseen ja nousimme hienosti ensimmäisen jakson voittoon. Sama toistui toisella jaksolla vielä hienommin kuuden jakson tappiotilanteesta, jossa moni ei varmaan enää uskonut jaksovoittoomme. Mutta joukkue uskoi ja näytti suuruutensa. Salmi hehkutti.

Koetuksen ohella Suomensarjan lohkovoittajista Ykköspesikseen nousi pohjoislohkon voittanut Sotkamon kakkosjoukkue, joka kukisti nousukarsinnoissa Vetelin voitoin 2-0. FL

 

 

Nousijajoukkue
Oskari FrimanIiro HämäläinenEemeli MäntyvaaraVille NieminenRasmus PaananenRiku RantanenJuha-Matti ReiniMika ReiniJoni SaloPaavo SaloRiku TainioMiro TialaEemeli VanhataloJanne VepsäläinenJerry VillaAkseli ÅbergSalmi Jani pelinjohto puh.

Uusimmat

Fingerpori

comic